Knap­pe­ri­ge an­dij­vie-ra­dijs­stamp­pot met run­der­braad­worst

Hollandse pot, maar net even anders door de tijm en radijs.

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Hollandse pot, maar net even anders door de tijm en radijs. 4 personen
3 20

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • magnetron
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar.
  2. Schil ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de worsten in 5 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en tijm toe en bak nog 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  3. Giet de aardappelen af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Verwarm de melk in de magnetron.
  4. Neem de worsten uit de pan en leg deze op een bord afgedekt met een deksel of aluminiumfolie. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de uienjus, de verwarmde melk, mosterd, andijvie en radijsmix tot een smeuïge stamppot. Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als je de stamppot te droog vindt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Serveer de andijviestamppot met de braadworsten. Lekker met de geroosterde pijnboompitten.

bereidingstip:

Je kunt de melk ook verwarmen in een pan.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Welmoed Pinot Noir.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 805 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Knapperige andijvie-radijsstamppot met runderbraadworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge an­dij­vie-ra­dijs­stamp­pot met run­der­braad­worst

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met een beetje zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 2 uien

Schil ondertussen de uien en snijd deze in halve ringen.

3
3
  • 75 g boter
  • 1 schaal runderbraadworsten
  • 3 el gedroogde tijm

Verhit de boter in een koekenpan en bak de worsten in 5 min. op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en tijm toe en bak nog 15 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

4
4
  • 150 ml melk

Giet de aardappelen af, maar vang ½ kopje kookvocht op. Verwarm de melk in de magnetron.

5
5

Neem de worsten uit de pan en leg deze op een bord afgedekt met een deksel of aluminiumfolie.

6
6
  • 1 el mosterd
  • 150 g rauwkost radijsmix
  • 500 g fijngesneden andijvie

Stamp met de pureestamper de aardappelen met de uienjus, de verwarmde melk, mosterd, andijvie en radijsmix tot een smeuïge stamppot.

7
7

Voeg eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe als je de stamppot te droog vindt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 50 g geroosterde pijnboompitten

Serveer de andijviestamppot met de braadworsten. Lekker met de geroosterde pijnboompitten.

bereidingstip:

Je kunt de melk ook verwarmen in een pan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.