Mi­ni­pe­ren­stru­dels

Een lekkere seizoensvariant op de Oostenrijkse appelstrudel: met peer!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Een lekkere seizoensvariant op de Oostenrijkse appelstrudel: met peer! 4 personen
2 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • bakplaat

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm een koekenpan zonder boter of olie en rooster het amandelschaafsel 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
  2. Schil de peren verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de peer met de vanillesuiker, rozijnen en 2/3 van het amandelschaafsel.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het perenmengsel over de plakjes deeg. Maak pakketjes door de punten naar het midden te vouwen en dicht te knijpen.
  4. Splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Klop de dooier los en bestrijk de pakketjes ermee. Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Garneer met wat blaadjes munt.

combinatietip:

Lekker met een bolletje vanille-ijs.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 265 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Miniperenstrudels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­pe­ren­stru­dels

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 el amandelschaafsel

Verwarm een koekenpan zonder boter of olie en rooster het amandelschaafsel 2 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 2 peren

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

4
4
  • 4 g vanillesuiker
  • 2 el rozijnen

Meng de peer met de vanillesuiker, rozijnen en 2/3 van het amandelschaafsel.

5
5
  • 4 plakjes bladerdeeg

Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Verdeel het perenmengsel over de plakjes deeg. Maak pakketjes door de punten naar het midden te vouwen en dicht te knijpen.

7
7
  • 1 ei

Splits het ei (het eiwit gebruik je niet). Klop de dooier los en bestrijk de pakketjes ermee.

8
8

Bak de pakketjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 1 takje munt

Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Garneer met wat blaadjes munt.

combinatietip:

Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.