Ea­sy pom­poen­chi­li

De kabocha pompoen geeft dit gerecht een volle, zoetige smaak.

(238)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht De kabocha pompoen geeft dit gerecht een volle, zoetige smaak. 4 personen
3 238

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de helft van de jalapeñopeper met de al-andalus 1 min. op laag vuur.
  2. Voeg de rundergehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes en de tomatenblokjes toe en roer door. Breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.
  3. Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd toe aan het pompoenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.
  4. Verdeel de pompoenchili over de borden en bestrooi met de koriander en de rest van de jalapeñopeper.

variatietip:

Lekker met crème fraîche (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 350 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Easy pompoenchili

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ea­sy pom­poen­chi­li

1
1
  • 1 jalapeñopeper

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el al-andalus

Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit de helft van de jalapeñopeper met de al-andalus 1 min. op laag vuur.

3
3
  • 300 g rundergehakt
  • 800 g pompoenstukjes
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de rundergehakt toe en bak 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de pompoenstukjes en de tomatenblokjes toe en roer door.

4
4

Breng aan de kook en stoof met de deksel op de pan in 20 min. op laag vuur gaar. Schep regelmatig om.

5
5
  • 800 g zwarte bonen

Spoel de zwarte bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de laatste 5 min. van de stooftijd toe aan het pompoenmengsel.

6
6
  • 15 g koriander

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de koriander fijn.

7
7

Verdeel de pompoenchili over de borden en bestrooi met de koriander en de rest van de jalapeñopeper.

variatietip:

Lekker met crème fraîche (het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.