Me­di­ter­ra­ne stamp­pot met rook­worst

Boerenkoolstamppot met worst is verleden tijd. Hier is de stamppot 2.0!

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Boerenkoolstamppot met worst is verleden tijd. Hier is de stamppot 2.0! 4 personen
2 17

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng aan de kook in een bodem water en eventueel een theelepel zout. Kook ze op matig vuur in 20 min. gaar. Borstel de aardappelen goed schoon onder de kraan en snijd de grote exemplaren doormidden.
  2. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes en de paprika in blokjes van 1 cm. Fruit de ui en knoflook 3 min. in 30 ml olie in een hapjespan. Voeg de courgette en paprika toe. Bak 3 min. en voeg pastasaus toe. Breng alles aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze in de schil met 70 ml olie tot een grove puree. Roer de groenten erdoorheen en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de worst in plakken en serveer met de stamppot.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 675 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Mini magazine DOE MAAR LEKKER DUURZAAM

Mediterrane stamppot met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne stamp­pot met rook­worst

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Borstel de aardappelen goed schoon onder de kraan en snijd de grote exemplaren doormidden.

2
2

Breng aan de kook in een bodem water en eventueel een theelepel zout. Kook ze op matig vuur in 20 min. gaar.

3
3
  • 285 g boeren scharrelrookworsten

Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 courgette
  • 1 rode paprika

Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de courgettes en de paprika in blokjes van 1 cm.

5
5
  • 200 ml passata di pomodoro
  • 30 ml olijfolie

Fruit de ui en knoflook 3 min. in de olie in een hapjespan. Voeg de courgette en paprika toe. Bak 3 min. en voeg pastasaus toe.

6
6

Breng alles aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven.

7
7
  • 70 ml olijfolie

Giet de aardappelen af en stamp ze in de schil met de olie tot een grove puree. Roer de groenten erdoorheen en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Snijd de worst in plakken en serveer met de stamppot.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.