Quinoa­sa­la­de met cour­get­te en aman­de­len

Extra bite in je salade? Ga voor amandelen!

(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Extra bite in je salade? Ga voor amandelen! 4 personen
3 70

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa met de kaneel volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe. Giet eventueel vocht af en laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Rasp ondertussen de oranje schil van de halve sinaasappel en pers de vrucht uit. Klop het rasp en sap met de rest van de olie en peper en eventueel zout tot een dressing.
  4. Haal de blaadjes van de takjes munt en meng met de dressing, rozijnen, peen en courgette door de quinoa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de amandelen.

combinatietip:

Je kunt in plaats van 3-kleurenquinoa ook gewone quinoa gebruiken.

combinatietip:

Lekker met reepjes avocado en gerookte forel of met avocado en verkruimelde geitenkaas.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 95 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Quinoasalade met courgette en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met cour­get­te en aman­de­len

1
1
  • 275 g driekleurenquinoa
  • 1½ tl gemalen kaneel

Kook de quinoa met de kaneel volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout.

2
2
  • 150 g tuinerwten

Voeg de laatste 3 min. de tuinerwten toe. Giet eventueel vocht af en laat afkoelen.

3
3
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • ½ sinaasappel

Rasp ondertussen de oranje schil van de halve sinaasappel en pers de vrucht uit.

6
6
  • 1½ el olijfolie

Klop het rasp en sap met de olie en peper en eventueel zout tot een dressing.

7
7
  • 7½ g munt
  • 50 g blanke rozijnen
  • 75 g peen julienne

Haal de blaadjes van de takjes munt en meng met de dressing, rozijnen, peen en courgette door de quinoa.

8
8
  • 65 g oven roasted amandelen

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de amandelen.

combinatietip:

Je kunt in plaats van 3-kleurenquinoa ook gewone quinoa gebruiken.

combinatietip:

Lekker met reepjes avocado en gerookte forel of met avocado en verkruimelde geitenkaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.