Kip en ven­kel in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Zet je een pan als deze op tafel, dan hoor je niemand meer.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Zet je een pan als deze op tafel, dan hoor je niemand meer. 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, het venkelzaad, peper en zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paprika in stukjes. Snijd de onderkant van de venkel, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes. Voeg de groenten en knoflook toe aan de kip en bak 4 min. Voeg de passata toe en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de chilivlokken.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng door de saus. Laat de olijven uitlekken. Bestrooi de saus met de olijven en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

video

Aard­ap­pe­len en pas­ta ko­ken

Allerhande kids - 02:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 9 2015

Kip en venkel in pittige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip en ven­kel in pit­ti­ge to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 400 g kipdijfiletreepjes naturel
  • ½ el venkelzaad

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, het venkelzaad, peper en zout 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de paprika in stukjes. Snijd de onderkant van de venkel, halveer en verwijder de kern. Snijd in reepjes.

3
3
  • 500 ml passata di pomodoro
  • ½ tl chilivlokken

Voeg de groenten en knoflook toe aan de kip en bak 4 min. Voeg de passata toe en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de chilivlokken.

4
4
  • 300 g tagliatelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng door de saus.

Aardappelen en pasta koken

Instructievideo

02:52 min.

5
5
  • 280 g Groene olijven bella cerignola

Laat de olijven uitlekken. Bestrooi de saus met de olijven en serveer direct.

combinatietip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.