Pa­rel­cous­cous met sa­la­mi en ven­kel

Houd je van een bijzondere smaakcombinatie? Probeer dan zeker deze salade, met pittige salami en de zachte anijssmaak van venkel.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan lunch Houd je van een bijzondere smaakcombinatie? Probeer dan zeker deze salade, met pittige salami en de zachte anijssmaak van venkel. 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 lunchbakjes of weckpotten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Laat ondertussen de olijven uitlekken. Snijd de salami in kleine stukjes. Snijd de venkel in flinterdunne reepjes en halveer de zongedroogde tomaatjes in de lengte. Snijd de blaadjes peterselie fijn.
  3. Meng de couscous, salami, venkel, tomaatjes, hummus, olie, olijven en peterselie door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 lunchbakjes of weckpotten. Sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

variatietip:

Je kunt in plaats van parelcouscous ook gewone couscous gebruiken.

combinatietip:

Lekker met gremolata

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.045 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2015 nr. 08 - Pasta!, Receptkaarten Allerhande 8 2015

Parelcouscous met salami en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­rel­cous­cous met sa­la­mi en ven­kel

1
1
  • 200 g parelcouscous

Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 180 g Taggia-olijven

Laat ondertussen de olijven uitlekken.

3
3
  • 100 g Spianata Romana (salami)

Snijd ondertussen de salami in kleine stukjes.

4
4
  • 2 venkelknollen

Snijd de venkel in flinterdunne reepjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

5
5
  • 130 g zongedroogde tomaten

Halveer de zongedroogde tomaatjes in de lengte.

6
6
  • 30 g peterselie

Snijd de blaadjes peterselie fijn.

7
7
  • 100 g pikante hummus
  • 2 el olijfolie

Meng de couscous, salami, venkel, tomaatjes, hummus, olie, olijven en peterselie door elkaar.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de lunchbakjes of weckpotten. Sluit af en bewaar max. 4 uur buiten de koelkast.

bereidingstip:

Je kunt de salade 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast.

variatietip:

Je kunt in plaats van parelcouscous ook gewone couscous gebruiken.

combinatietip:

Lekker met gremolata

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.