Pul­led pork

Heel langzaam gegaard. Dat proef je!

  • bijgerecht
  • 10 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 3 u. 30 min. wachten
(50)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Heel langzaam gegaard. Dat proef je! 10 personen
3 50

Ingrediënten

Keukenspullen
  • rooksnippers
  • barbecue met deksel
  • aluminium wegwerpbakje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Begin met de rooksnippers. Week ze ½ uur in ruim water. Steek ondertussen de barbecue aan. Gebruik het liefst een firestarter. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant.
  2. Leg het vlees in een aluminium schaal. Meng het zout, de rietsuiker, de helft van de tabasco en paprikapoeder door elkaar. Wrijf het vlees er rondom mee in. Leg de schaal met vlees op het deel van de barbecue waar geen houtskool onder ligt. Strooi een handje rooksnippers op de houtskool. Doe de deksel erop en laat 3 ½ uur rustig garen en roken. Keer het vlees elke 30 min. Vul elk uur de houtskool aan. Strooi er dan ook wat rooksnippers op.
  3. Doe ondertussen de basterdsuiker, ciderazijn, ketchup en de rest van de tabasco in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Schenk de saus in een aluminium schaal en zet naast het vlees zodat deze verder kan inkoken en een rooksmaakje krijgt. Haal de saus er na 1 uur af. Neem het vlees van het vuur als het mooi bruin is en zo gaar dat het makkelijk in stukjes uit elkaar te trekken is. Laat het vlees 30 min. afkoelen. Trek het vlees in kleine stukjes uit elkaar. Gooi het vet dat tussen het vlees zit weg. Doe ondertussen de barbecuesaus weer in de steelpan en roer het bakvocht uit de schaal erdoor. Breng de saus nogmaals aan de kook en meng door het vlees.

combinatietip:

Lekker op een broodje met Amerikaanse coleslaw.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.355 mg
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pulled pork

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pul­led pork

1

Week de rooksnippers ½ uur in ruim water. Steek ondertussen de barbecue aan. Schuif de houtskool als deze roodgloeiend is naar 1 kant.

Tip: Gebruik eventueel een firestarter om de barbecue aan te steken.

2
  • 2 kg procureur
  • 2 el rietsuiker
  • 2 el grof zeezout
  • 1 el tabasco
  • 1 el paprikapoeder

Meng de rietsuiker, het zout, de tabasco en paprikapoeder door elkaar. Wrijf het vlees er rondom mee in en leg het vlees in de schaal.

3

Leg de schaal met vlees op het deel van de barbecue waar geen houtskool onder ligt. Strooi een handje rooksnippers op de kolen.

4

Doe de deksel erop en laat 3 ½ uur rustig garen en roken. Keer het vlees elke 30 min. Vul elk uur de houtskool aan. Strooi er dan ook wat rooksnippers op.

5
  • 125 g donkere basterdsuiker
  • 1 el tabasco
  • 150 g ketchup
  • 125 ml ciderazijn

Doe ondertussen de basterdsuiker, tabasco, ketchup en ciderazijn in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.

6

Schenk de saus in een aluminium schaal en zet naast het vlees zodat deze verder kan inkoken en een rooksmaakje krijgt. Haal de saus er na 1 uur af.

7

Neem het vlees van het vuur en laat 30 min. afkoelen. Trek het vlees in kleine stukjes uit elkaar. Gooi het vet dat tussen het vlees zit weg.

8

Doe ondertussen de barbecuesaus weer in de steelpan en roer het bakvocht uit de schaal erdoor. Breng de saus nogmaals aan de kook en meng door het vlees.

combinatietip:

Lekker op een broodje met Amerikaanse coleslaw.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.