Punt­pa­pri­ka ge­vuld met hal­lou­mi, ja­la­pe­ño en groe­ne krui­den

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht 6 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Halveer de paprika’s in lengte, maar laat de steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten. Haal de blaadjes van de takjes oregano. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de halloumi grof.
  3. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kaas met de oregano, jalapeño, het limoenrasp, peper en eventueel zout in een kom.
  4. Vul de paprika’s met het kaasmengsel, leg op het barbecuerooster en doe de deksel van de barbecue erop. Gril 10-15 min. tot de kaas is gesmolten en de paprika’s gaar zijn. Controleer regelmatig.
  5. Doe ondertussen de blaadjes van de takjes munt, olie, het limoensap, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer.
  6. Neem de paprika’s van de barbecue en besprenkel met de helft van de muntolie. Serveer de rest van de olie erbij.

Tip:

Heb je geen barbecue? Je kunt de paprika’s ook in een grillpan bereiden.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 3 g
Tags

Puntpaprika gevuld met halloumi, jalapeño en groene kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Punt­pa­pri­ka ge­vuld met hal­lou­mi, ja­la­pe­ño en groe­ne krui­den

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 2 zakken zoetepuntpaprikamix

Halveer de paprika’s in lengte, maar laat de steelaanzet zitten. Verwijder de zaadlijsten.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 4 takjes oregano
  • 1 jalapeñopeper
  • 450 g halloumi

Haal de blaadjes van de takjes oregano. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Rasp de halloumi grof.

4
4
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de kaas met de oregano, jalapeño, het limoenrasp, peper en eventueel zout in een kom.

5
5

Vul de paprika’s met het kaasmengsel, leg op het barbecuerooster en doe de deksel van de barbecue erop.

6
6

Gril 10-15 min. tot de kaas is gesmolten en de paprika’s gaar zijn. Controleer regelmatig.

7
7
  • 15 g munt
  • 75 ml olijfolie

Doe ondertussen de blaadjes van de takjes munt, olie, het limoensap, peper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer.

8
8

Neem de paprika’s van de barbecue en besprenkel met de helft van de muntolie. Serveer de rest van de olie erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.