Boek­weit­ga­let­te met zo­mer­fruit

Dit is een blijvertje! Serveer deze zoete galette warm en met een beetje crème fraîche.

  • gebak
  • 4 personen
  • 945 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans gebak Dit is een blijvertje! Serveer deze zoete galette warm en met een beetje crème fraîche. 4 personen
4 8

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef het boekweitmeel boven een ruime kom en voeg de kaneel, het zout en de basterdsuiker toe. Maak een kuiltje in het midden en breek daar 1 ei in. Meng door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat een halfuur buiten de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm. Snijd de marsepein in dunne plakjes en bedek het deeg ermee, laat 4 cm van de rand vrij. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Leg met de blauwe bessen en frambozen op de marsepein.
  3. Klap de rand van het deeg met behulp van het bakpapier over het fruit. Splits het tweede ei. Bestrijk de randen met de eidooier, het eiwit wordt niet gebruikt. Bak de galette ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 945 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 137 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 7 g
Tags

Boekweitgalette met zomerfruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boek­weit­ga­let­te met zo­mer­fruit

1
  • 250 g boekweitmeel
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zout
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker

Zeef het boekweitmeel boven een ruime kom en voeg de kaneel, het zout en de basterdsuiker toe.

2
  • 1 ei

Maak een kuiltje in het midden en breek daar het ei in. Meng door elkaar.

3
  • 125 g koude boter

Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Kneed met koele handen tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat een halfuur buiten de koelkast rusten.

4

Verwarm de oven voor op 170 °C.

5

Rol het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een ronde lap van Ø 30 cm.

6
  • 300 g blanke marsepein

Snijd de marsepein in dunne plakjes en bedek het deeg ermee, laat 4 cm van de rand vrij.

7
  • 250 g aardbeien
  • 150 g blauwe bessen
  • 125 g frambozen

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Leg met de blauwe bessen en frambozen op de marsepein.

8
  • 1 ei

Klap de rand van het deeg met behulp van het bakpapier over het fruit. Splits het tweede ei. Bestrijk de randen met de eidooier, het eiwit wordt niet gebruikt.

9

Bak de galette ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.