Vol­ko­ren­pan­nen­koe­ken­taart

Wauw, een taart gemaakt van pannenkoeken mét hazelnootpasta en aardbeien. Smullen!

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Wauw, een taart gemaakt van pannenkoeken mét hazelnootpasta en aardbeien. Smullen! 4 personen
3 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het meel, de eieren, het zout en de melk in een kom en klop met een garde of handmixer tot een glad beslag. Smelt in twee koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een hoopje beslag van 12 cm doorsnede. Bak de pannenkoeken in 2 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor eventueel wat extra boter in de pan.
  2. Laat de pannenkoeken afkoelen. Rasp ondertussen de witte chocolade. Hak de noten grof. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien. Besmeer elke pannenkoek met 1 el hazelnootpasta en bestrooi de helft met chocoladerasp. Stapel de pannenkoeken om en om op elkaar. Begin met een pannenkoek met alleen hazelnootpasta. Verdeel de noten en aardbeien over de bovenkant van de pannenkoekentaart.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 970 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 420 mg
  • vezels 12 g
Tags

Volkorenpannenkoekentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren­pan­nen­koe­ken­taart

1
1
  • 250 g volkorentarwemeel
  • 2 eieren
  • 1 tl zout
  • 500 ml halfvolle melk

Doe het meel, de eieren, het zout en de melk in een kom en klop met een garde of handmixer tot een glad beslag.

2
2
  • 50 g boter

Smelt in twee koekenpannen met antiaanbaklaag een klontje boter. Schep in elke pan een hoopje beslag van 12 cm doorsnede.

3
3

Bak de pannenkoeken in 2 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Maak zo nog 10 pannenkoeken. Doe tussendoor eventueel wat extra boter in de pan.

4
4
  • 100 g witte chocolade
  • 100 g notenmix
  • 200 g aardbeien

Laat de pannenkoeken afkoelen. Rasp ondertussen de witte chocolade. Hak de noten grof. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien.

5
5
  • 12 el hazelnootpasta

Besmeer elke pannenkoek met 1 el hazelnootpasta en bestrooi de helft met chocoladerasp.

6
6

Stapel de pannenkoeken om en om op elkaar. Begin met een pannenkoek met alleen hazelnootpasta.

7
7

Verdeel de noten en aardbeien over de bovenkant van de pannenkoekentaart.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.