Ba­naan-boe­ren­kool-li­moens­moot­hie

Bijzonder: met oer-Hollandse groente!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans brunch Bijzonder: met oer-Hollandse groente! 4 personen
2 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de bananen en snijd in stukken. Doe met de meloen in de blender. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit.
  2. Voeg het limoensap en -rasp toe aan de blender. Schenk het appelsap erbij en mix 2 min. Voeg de boerenkool toe en mix nog 2 min. Schenk de smoothie in 4 glazen.

bewaartip:

Je kunt de smoothie 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Schud om of roer goed door voor het serveren.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Banaan-boerenkool-limoensmoothie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­naan-boe­ren­kool-li­moens­moot­hie

1
1
  • 2 bananen
  • 225 g verse meloensalade

Pel de bananen en snijd in stukken. Doe met de meloen in de blender.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 400 ml appelsap

Voeg het limoensap en -rasp toe aan de blender. Schenk het appelsap erbij en mix 2 min.

4
4
  • 150 g boerenkool

Voeg de boerenkool toe en mix nog 2 min. Schenk de smoothie in 4 glazen.

bewaartip:

Je kunt de smoothie 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Schud om of roer goed door voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.