Ont­bijt­qui­ches van brood, spek en ei

Eieren met spek, maar nu feestelijk in een pakketje, goedemorgen wat lekker!

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Eieren met spek, maar nu feestelijk in een pakketje, goedemorgen wat lekker! 8 stuks
4 114

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller
  • muffinvorm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de boter in een steelpan.
  2. Snijd ondertussen de korsten zo dun mogelijk van het brood en rol de sneetjes plat met de deegroller. Besmeer het brood met de bakkwast aan 1 kant met boter. Duw de boterhammen met de beboterde kant naar onder in 8 holtes van de muffinvorm. Duw stevig aan, zodat er een ruim broodbakje ontstaat.
  3. Leg de plakjes spek rondom tegen de binnenkant van het broodbakje. Breek boven elk broodbakje 1 ei. Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 18 min. knapperig en tot het eiwit is gestold. Garneer met de tuinkers en bestrooi met peper.

serveertip:

Serveer voor een extra luxe ontbijt bearnaisesaus over de quiches. Kijk voor het de recepten elders op deze site.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 365 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ontbijtquiches van brood, spek en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­qui­ches van brood, spek en ei

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 50 g boter

Smelt de boter in een steelpan.

3
  • 8 wit casinobrood

Snijd ondertussen de korsten zo dun mogelijk van het brood en rol de sneetjes plat met de deegroller.

4

Besmeer het brood met de bakkwast aan 1 kant met boter. Duw de boterhammen met de beboterde kant naar onder in 8 holtes van de muffinvorm.

Tip: Duw stevig aan, zodat er een ruim broodbakje ontstaat.

5
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 8 eieren

Leg de plakjes spek rondom tegen de binnenkant van het broodbakje. Breek boven elk broodbakje 1 ei.

6
  • 1 bakje tuinkers

Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 18 min. knapperig en tot het eiwit is gestold. Garneer met de tuinkers en bestrooi met peper. Lekker!

serveertip:

Serveer voor een extra luxe ontbijt bearnaisesaus over de quiches. Kijk voor het de recepten elders op deze site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.