Op­per­de­pop: bo­ter­ham met peer en kaas 7-9 mnd

Door de kaas te smelten, valt het beleg niet snel van de boterham. Lekker én handig dus!

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
kindergerecht Door de kaas te smelten, valt het beleg niet snel van de boterham. Lekker én handig dus! 1 stuks
3 2

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het partje peer in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes op de snee brood en verdeel de kaas erover.
  2. Leg de boterham ca. 5 min. in de oven totdat de kaas gesmolten is. Laat een beetje afkoelen en snijd in kleine stukjes.

bereidingstip:

Geen oven? De kaas kun je ook zonder oven laten smelten. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de boterham in een pan met deksel totdat de kaas begint te smelten.

variatietip:

Je kunt in plaats van peer ook plakjes banaan of flinterdunne plakjes appel gebruiken.

Tip:

Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 2 g
Tags

Opperdepop: boterham met peer en kaas 7-9 mnd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: bo­ter­ham met peer en kaas 7-9 mnd

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 partje rijpe peer
  • 1 snee bruinbrood
  • 2 plakjes jonge kaas

Snijd het partje peer in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes op de snee brood en verdeel de kaas erover.

3
3

Leg de boterham ca. 5 min. in de oven totdat de kaas gesmolten is. Laat een beetje afkoelen en snijd in kleine stukjes.

bereidingstip:

Geen oven? De kaas kun je ook zonder oven laten smelten. Verhit een pan zonder olie of boter en bak de boterham in een pan met deksel totdat de kaas begint te smelten.

variatietip:

Je kunt in plaats van peer ook plakjes banaan of flinterdunne plakjes appel gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.