Steak tar­taar

Een echte Franse klassieker die het best tot z’n recht komt met het allerbeste rundvlees. Komt dat even goed uit!

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Een echte Franse klassieker die het best tot z’n recht komt met het allerbeste rundvlees. Komt dat even goed uit! 4 personen
3 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • 4 portioneerringen (Ø 7 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de baguettes in de lengte. Bestrijk met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de stukken brood 3 min. op de snijkant. Laat afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de augurkjes fijn. Snijd de biefstuk in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe in een kom. Meng de peterselie, ⅔ van de sjalot, de augurkjes, kappertjes, worcestershiresauce en het zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Doe een portie van de fijngesneden biefstuk in de portioneerring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo nog ook de overige porties. Maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de porties vlees. Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.
  4. Verdeel het brood over de borden. Serveer de mosterd, extra worcestershiresauce, tabasco en de rest van de sjalot erbij om op smaak te brengen. Lekker!

variatietip:

Je kunt de steak tartaar ook als hoofdgerecht serveren. Verdubbel dan de hoeveelheden (behalve het ei). Serveer met Franse frites en een salade van eikenbladslamelange (zak 200 g) en mosterd-dilledressing (fles 250 ml).

combinatietip:

Lekker met waterkers (zak 75 g).

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt. Ook het gebruik van rauw vlees wordt afgeraden voor deze groepen.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Steak tartaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak tar­taar

1
  • 2 ambachtelijke baguettes licht meergranen
  • 1 el olijfolie

Halveer de baguettes in de lengte. Bestrijk met de olie.

2

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de stukken brood 3 min. op de snijkant. Laat afkoelen.

3
  • 3 takjes platte peterselie
  • 3 sjalotten
  • 12 Amsterdamse mini augurken

Snijd ondertussen de peterselieblaadjes fijn. Snipper de sjalot en snijd de augurkjes fijn.

4
  • 400 g biefstukken

Snijd de biefstuk in dunne plakken van ½ cm breed. Snijd de plakken in repen van ½ cm. Snijd de repen fijn en doe in een kom.

5
  • 2 el kappertjes
  • 2 tl worcestershiresauce
  • ½ tl zout

Meng de peterselie, ⅔ van de sjalot, de augurkjes, kappertjes, worcestershiresauce en het zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.

6

Doe 1/4 van de fijngesneden biefstuk in de portioneerring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo nog 3 porties op 3 borden.

7

Maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de porties vlees.

8
  • 4 scharreleieren

Splits een ei en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren. De eiwitten worden niet gebruikt.

9
  • 2 el dijonmosterd
  • 2 tl tabasco

Verdeel het brood in stukken over de borden. Serveer de mosterd, extra worcestershiresauce, tabasco en de rest van de sjalot erbij om op smaak te brengen. Lekker!

variatietip:

Je kunt de steak tartaar ook als hoofdgerecht serveren. Verdubbel dan de hoeveelheden (behalve het ei). Serveer met Franse frites en een salade van eikenbladslamelange (zak 200 g) en mosterd-dilledressing (fles 250 ml).

combinatietip:

Lekker met waterkers (zak 75 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.