Bos­ui-pan­nen­koek­jes

De bosui is door z'n frisse karakter multi-inzetbaar. Dat bewijzen deze Aziatisch getinte pannenkoekjes.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht De bosui is door z'n frisse karakter multi-inzetbaar. Dat bewijzen deze Aziatisch getinte pannenkoekjes. 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Meng voor de dipsaus de hoisinsaus met de sesamolie. Snijd de bosuitje in schuine ringetjes.
  2. Klop met een garde de bloem, maizena, het ei, sesamzaad, 2/3 van de bosui en een het zout met water tot een glad beslag.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een koekenpan en schep er 4 hoopjes beslag in met een doorsnee van 8 cm. Bak de pannenkoekjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.
  4. Garneer met de rest van de bosui en serveer met de dipsaus.

variatietip:

Houd je van pittig? Meng een fijngesneden rode peper door het beslag.

combinatietip:

Lekker met een Aziatische koolsalade (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Bosui-pannenkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bos­ui-pan­nen­koek­jes

1
1
  • 3 el sesamzaad
  • 4 el chicken hoisinsaus
  • 2 el sesamolie

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Meng voor de dipsaus de hoisinsaus met de sesamolie.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

2
2
  • 6 bosuitjes

Snijd de bosuitje in schuine ringetjes.

3
3
  • 200 g bloem
  • 1 el maizena
  • 1 ei
  • ½ tl zout
  • 400 ml koud kraanwater

Klop met een garde de bloem, maizena, het ei, sesamzaad, 2/3 van de bosui en het zout met water tot een glad beslag.

4
4
  • 2 el arachideolie

Verhit de arachideolie in een koekenpan en schep er 4 hoopjes beslag in met een doorsnee van 8 cm.

5
5
  • 2 el arachideolie

Bak de pannenkoekjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag

6
6

Garneer met de rest van de bosui en serveer met de dipsaus.

variatietip:

Houd je van pittig? Meng een fijngesneden rode peper door het beslag.

combinatietip:

Lekker met een Aziatische koolsalade (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.