Spa­ghet­ti met pit­ti­ge cour­get­te en boe­ren­kool

Pastagerecht met lekker veel groente en lekker veel pit.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pastagerecht met lekker veel groente en lekker veel pit. 4 personen
3 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn.
  2. Verhit ondertussen de ansjovisfilets met de olie in een hapjespan en duw met een pollepel de ansjovis in stukjes. Voeg de knoflook en sambal toe en fruit 2 min. op laag vuur.
  3. Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in stukjes. Voeg met de boerenkool toe aan het knoflook-sambalmengsel en bak 5 min. mee op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  4. Halveer ondertussen de tomaatjes. Giet de spaghetti af en meng met de tomaten door de groenten. Schaaf de pecorino erover en serveer.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 914 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Spaghetti met pittige courgette en boerenkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met pit­ti­ge cour­get­te en boe­ren­kool

1
1
  • 300 g spaghetti all'uovo
  • 2 tenen knoflook

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de knoflook fijn.

2
2
  • 46 g ansjovisfilets in olijfolie

Verhit de ansjovisfilets met de olie in een hapjespan en duw met een pollepel de ansjovis in stukjes.

3
3
  • 1 el sambal badjak

Voeg de knoflook en sambal toe en fruit 2 min. op laag vuur.

4
4
  • 1 courgette

Halveer ondertussen de courgette in de lengte en snijd in stukjes.

5
5
  • 150 g boerenkool

Voeg met de boerenkool toe aan het knoflook-sambalmengsel en bak 5 min. mee op hoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 250 g cherrytomaten

Halveer ondertussen de tomaatjes. Giet de spaghetti af en meng met de tomaten door de groenten.

7
7
  • 50 g Pecorino Romano

Schaaf de pecorino erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.