Ham­bur­ger­brood­jes

Met een zelfgebakken broodje kan je hamburger eigenlijk niet lekkerder!

  • brunch
  • 8 stuks
  • 305 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 45 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans brunch Met een zelfgebakken broodje kan je hamburger eigenlijk niet lekkerder! 8 stuks
4 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer met deeghaken
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Los de gist en suiker op in het water en roer er 50 ml melk door. Laat 5 min. staan tot het licht begint te schuimen. Zeef ondertussen de bloem boven een grote kom en voeg het zout en de boter toe. Mix 1 min. met een mixer met deeghaken tot de boter in kleine klontjes is verdeeld. Voeg het gistmengsel en 1 ei toe en mix in 5 min. tot een slap, plakkerig deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 ½ uur op een warme, tochtvrije plek rijzen.
  2. Kneed het gerezen deeg kort door op een met bloem bestoven aanrecht en verdeel het in 8 gelijke stukken. Vorm met met bloem bestoven handen bolletjes van het deeg. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek. Verwarm ondertussen de oven op 200 °C.
  3. Klop het andere ei los met 2 el (ca. 30 ml) melk en bestrijk de bolletjes ermee. Bestrooi met het sesamzaad. Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat op een rooster in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
video

Brood­deeg ma­ken

Instructievideo - 04:10 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 2 g
Tags

Hamburgerbroodjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ham­bur­ger­brood­jes

1
1
  • 7 g gist
  • 3 el suiker
  • 250 ml lauw kraanwater
  • 50 ml volle melk

Los de gist en suiker op in het water en roer de melk erdoor. Laat 5 min. staan tot het licht begint te schuimen.

2
2
  • 475 g tarwebloem
  • 2 tl zout
  • 50 g boter

Zeef ondertussen de bloem boven een grote kom en voeg het zout en de boter toe. Mix 1 min. met een mixer met deeghaken tot de boter in kleine klontjes is verdeeld.

3
3
  • 1 ei

Voeg het gistmengsel en het ei toe en mix in 5 min. tot een slap, plakkerig deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 ½ uur op een warme, tochtvrije plek rijzen.

4
4
  • 2 g tarwebloem

Kneed het gerezen deeg kort door op een met bloem bestoven aanrecht en verdeel het in 8 gelijke stukken.

5
5
  • 2 g tarwebloem

Vorm met met bloem bestoven handen bolletjes van het deeg. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Dek af met vershoudfolie en laat 45 min. rijzen op een warme tochtvrije plek.

7
7

Verwarm ondertussen de oven op 200 °C.

8
8
  • 1 ei
  • 30 ml volle melk
  • 1 el sesamzaad

Klop het andere ei los met de melk en bestrijk de bolletjes ermee. Bestrooi met het sesamzaad.

9
9

Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat op een rooster in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.