Fram­bo­zen-ijs­taart met pis­ta­che­no­ten

Dit spectaculaire dessert is heel simpel te maken met kant-en-klaar ijs. Nog meer goed nieuws: dat kan drie dagen van tevoren.

  • nagerecht
  • 12 personen
  • 285 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(334)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Dit spectaculaire dessert is heel simpel te maken met kant-en-klaar ijs. Nog meer goed nieuws: dat kan drie dagen van tevoren. 12 personen
4 334

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakeblik (2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de suiker met het water in een steelpan. Laat de suiker op laag vuur oplossen en laat de siroop verder koken tot deze goudbruin kleurt. Leg ondertussen een stuk bakpapier op een bord en leg daarop 50 g pistachenoten. Schenk de karamel over de noten en laat het geheel ca. 30 min. afkoelen.
  2. Hak de notenkaramel met een keukenmes in kleine stukjes en doe in een kommetje. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een ander kommetje. Bekleed het cakeblik met een ruim stuk bakpapier.
  3. Neem het ijs uit de vriezer, stort het op een snijplank en snijd het in plakken van 1½ cm dik. Bedek de bodem van het blik met plakken ijs. Duw met de bolle kant van een lepel tot een egale laag. Verdeel er 2 el jam over en bestrooi met de chocolade. Bedek met plakken ijs en druk weer aan tot een egale laag. Verdeel er 3 el jam over en bedek weer met plakken ijs. Druk aan. Verdeel er 2 el jam over en bestrooi met de pistachekaramel. Dek af met de rest van het ijs. Vouw het bakpapier over het ijs en zet het minimaal 1½ uur in de vriezer.
  4. Hak ondertussen de rest van de pistachenoten in kleine stukjes. Stort de ijstaart op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Verdeel eerst de gehakte nootjes en vervolgens de frambozen erover. Serveer direct.

bewaartip:

Je kunt de ijstaart 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in de vriezer en hak voor het serveren de noten in stukjes en stort de ijstaart op een schaal. Verdeel de noten en frambozen erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Frambozen-ijstaart met pistachenoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen-ijs­taart met pis­ta­che­no­ten

1
  • 75 g suiker
  • 50 ml kraanwater

Doe de suiker met het water in een steelpan. Laat de suiker op laag vuur oplossen en laat de siroop verder koken tot deze goudbruin kleurt.

2
  • 50 g pistachenoten

Leg ondertussen een stuk bakpapier op een bord en leg daarop de pistachenoten. Schenk de karamel over de noten en laat het geheel ca. 30 min. afkoelen.

3

Hak de notenkaramel met een keukenmes in kleine stukjes en doe in een kommetje.

4
  • 100 g witte chocolade met crisped rice

Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een ander kommetje.

5

Bekleed het cakeblik met een ruim stuk bakpapier.

6
  • 2 liter vanilleroomijs

Neem het ijs uit de vriezer, stort het op een snijplank en snijd het in plakken van 1½ cm dik.

7
  • 2 el frambozenjam

Bedek de bodem van het blik met plakken ijs. Duw met de bolle kant van een lepel tot een egale laag. Verdeel er de jam over en bestrooi met de chocolade.

8
  • 3 el frambozenjam

Bedek met plakken ijs en druk weer aan tot een egale laag. Verdeel er de jam over en bedek weer met plakken ijs. Druk aan.

9
  • 2 el frambozenjam

Verdeel er de jam over en bestrooi met de pistachekaramel. Dek af met de rest van het ijs.

10

Vouw het bakpapier over het ijs en zet het minimaal 1½ uur in de vriezer.

11
  • 45 g pistachenoten

Hak ondertussen de rest van de pistachenoten in kleine stukjes. Stort de ijstaart op een mooie schaal en verwijder het bakpapier.

12
  • 250 g frambozen

Verdeel eerst de gehakte nootjes en vervolgens de frambozen erover. Serveer direct. Lekker!

bewaartip:

Je kunt de ijstaart 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in de vriezer en hak voor het serveren de noten in stukjes en stort de ijstaart op een schaal. Verdeel de noten en frambozen erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.