Sla­vin­ken met ge­bak­ken mais & bi­mi

Hollands stukje vlees en groenten met een beetje pit.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hollands stukje vlees en groenten met een beetje pit. 4 personen
2 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de slavinken 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en bak de slavinken nog 10 min. met de deksel op de pan. Keer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de bimi in 3 stukken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bimi 6 min. op middelhoog vuur. Laat de mais en kikkererwten uitlekken in een vergiet. Voeg de mais en kikkererwten toe aan de bimi en roerbak nog 3 min.
  3. Rasp ondertussen de oranje schil van ½ sinaasappel en voeg het rasp samen met de chilisaus toe aan het groentemengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Serveer met de slavink.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 848 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Slavinken met gebakken mais & bimi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sla­vin­ken met ge­bak­ken mais & bi­mi

1
1
  • 2 el bakken en braden olie
  • 4 ambachtelijke slavinken

Verhit de olie in een hapjespan en bak de slavinken 2 min. op hoog vuur rondom bruin.

2
2

Zet het vuur laag en bak de slavinken nog 10 min. met de deksel op de pan. Keer regelmatig.

3
3
  • 200 g bimi
  • 1 el bakken en braden olie

Snijd ondertussen de bimi in 3 stukken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bimi 6 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 300 g maiskorrels
  • 400 g kikkererwten

Laat de mais en kikkererwten uitlekken in een vergiet. Voeg de mais en kikkererwten toe aan de bimi en roerbak nog 3 min.

5
5
  • ½ sinaasappel
  • 3 el zoete chilisaus

Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en voeg het rasp samen met de chilisaus toe aan het groentemengsel.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout en schep om. Serveer met de slavink.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.