Ap­pel­ge­lei met ka­neel

Deze homemade appelgelei is perfect bij een kaasplankje.

  • bijgerecht
  • 8 personen
    • 30 min. bereiden
    • 2 u. 15 min. wachten
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze homemade appelgelei is perfect bij een kaasplankje. 8 personen
3 2

Ingrediënten

Keukenspullen
  • theedoek
  • weckpot (à 500 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de appels met schil en klokhuis in stukken. Breng met het appelsap en 1 kaneelstokje aan de kook en laat in 20 min. op laag vuur tot moes koken. Maak een schone theedoek nat onder de kraan, wring uit en hang in een vergiet boven een kom. Schenk de appelmoes in de doek en laat 15 min. uitlekken. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de appelpulp en vang het op in de kom.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Doe de opgevangen appelsap met het citroenrasp, -sap en de geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.
  3. Schenk de gelei in de weckpot en doe er nog een kaneelstokje bij. Sluit de pot af met een deksel en laat omgekeerd in 2 uur afkoelen.

combinatietip:

Serveer de appelgelei bij een kaasplank.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Appelgelei met kaneel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­ge­lei met ka­neel

1
1
  • 750 g goudreinetten
  • 100 ml appelsap
  • 1 kaneelstokje

Snijd de appels met schil en klokhuis in stukken. Breng met het appelsap en het kaneelstokje aan de kook en laat in 20 min. op laag vuur tot moes koken.

2
2

Maak een schone theedoek nat onder de kraan, wring uit en hang in een vergiet boven een kom. Schenk de appelmoes in de doek en laat 15 min. uitlekken.

3
3

Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht uit de appelpulp en vang het op in de kom.

4
4
  • ½ citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 150 g geleisuiker speciaal

Doe de opgevangen appelsap met het citroenrasp, -sap en de geleisuiker in een pan en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.

6
6
  • 1 kaneelstokje

Schenk de gelei in de weckpot en doe er nog een kaneelstokje bij. Sluit de pot af met een deksel en laat omgekeerd in 2 uur afkoelen.

Tip: Heb je geen grote weckpot? Je kunt ook 2 kleine weckpotjes van 250 ml gebruiken.

combinatietip:

Serveer de appelgelei bij een kaasplank.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.