Naan ge­vuld met kip tik­ka ma­sa­la

Heel even de keuken in en je waant je in India.

(189)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Heel even de keuken in en je waant je in India. 4 personen
2 189

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip in 3 min. rondom bruin. Schenk de tikka masala erbij en laat 12 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de laatste 2 min. de spinazie toe.
  2. Schaaf ondertussen de ongeschilde komkommers in de lengte in lange repen. Doe in een kom en meng met de azijn en het water. Breng op smaak met peper en het zout. Schep regelmatig om.
  3. Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Snijd ze open en vul ze met het kip-spinaziemengsel. Serveer met de komkommersalade.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg 1 in ringetjes gesneden rode peper toe aan de komkommersalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Naan gevuld met kip tikka masala

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Naan ge­vuld met kip tik­ka ma­sa­la

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 300 g kipfiletreepjes

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip in 3 min. rondom bruin.

2
2
  • 425 g tikka masala
  • 300 g gewassen spinazie

Schenk de tikka masala erbij en laat 12 min. op laag vuur zachtjes koken. Voeg de laatste 2 min. de spinazie toe.

3
3
  • 2 komkommers
  • 100 ml natuurazijn
  • 300 ml kraanwater

Schaaf ondertussen de ongeschilde komkommers in de lengte in lange repen. Doe in een kom en meng met de azijn en het water.

4
4
  • ½ tl zout

Breng op smaak met peper en het zout. Schep regelmatig om.

5
5
  • 560 g mini naans koriander/knoflook

Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Snijd de naans open en vul ze met het kip-spinaziemengsel. Serveer met de komkommersalade.

combinatietip:

Houd je van pittig? Voeg 1 in ringetjes gesneden rode peper toe aan de komkommersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.