Ge­wok­te groe­ne kool

Een van de oudste koolsoorten én een topper in de wok, zeker met tutti frutti en karwijzaad

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een van de oudste koolsoorten én een topper in de wok, zeker met tutti frutti en karwijzaad 4 personen
2 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de tutti frutti fijn, doe in een kom en schenk er het water bij. Laat 4 min. wellen.
  2. Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt 3 min. Snipper ondertussen de ui. Voeg de ui en het karwijzaad toe aan het gehakt en roerbak 1 min. Voeg de kool en tutti frutti met het water toe en roerbak nog 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Snijd de kaas in stukjes. Stamp de aardappelen met de melk, mosterd en kaas tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het groene kool-gehaktmengsel.
video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.005 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Gewokte groene kool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­wok­te groe­ne kool

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 150 g tutti frutti
  • 100 ml heet water

Snijd ondertussen de tutti frutti fijn. Doe in een kom. Schenk het water erbij en laat 4 min. wellen.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 300 g half-om-halfgehakt

Verhit de olie in een wok en roerbak het gehakt 3 min.

4
4
  • 1 ui

Snipper ondertussen de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 tl karwijzaad

Voeg de ui met het karwijzaad toe aan het gehakt en roerbak 1 min.

6
6
  • 400 g gesneden groene kool

Voeg de kool en tutti frutti met het water toe en roerbak nog 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Giet de aardappelen af en doe terug in de pan.

8
8
  • 190 g Goudse belegen kaas 48+

Snijd de kaas in stukjes.

9
9
  • 100 ml melk
  • 1 el grove mosterd

Stamp de aardappelen met de melk, mosterd en kaas tot een smeuïge puree.

10
10

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het groene kool-gehaktmengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.