Oos­ter­se soep met rijst en ei

Snelle soep met lekker veel groenten en typisch oosterse ingrediënten als kokosmelk en boemboe.

(137)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Snelle soep met lekker veel groenten en typisch oosterse ingrediënten als kokosmelk en boemboe. 4 personen
3 137

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Spoel koud onder stromend water, pel ze en snijd in partjes.
  2. Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe en kerriepoeder 2 min. op laag vuur. Voeg de snijbonen, sperziebonen, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat in 6 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig.
  3. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de soepkommen.
  4. Breng de soep op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Verdeel over de kommen en leg de eiparten erop. Bestrooi met de koriander en leg er een limoenpartje bij.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 163 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Oosterse soep met rijst en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oos­ter­se soep met rijst en ei

1
1
  • 4 eieren

Kook de eieren in 7 min. bijna hard. Spoel koud onder stromend water, pel ze en snijd in partjes.

2
2
  • 2 el olie
  • 95 g boemboe sajoer boontjes
  • 1 el kerriepoeder

Verhit ondertussen de olie in een pan met dikke bodem en fruit de boemboe en kerriepoeder 2 min. op laag vuur.

3
3
  • 400 g gesneden snijbonen
  • 200 g gebroken sperziebonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 800 ml kraanwater

Voeg de snijbonen, sperziebonen, kokosmelk en het water toe en breng aan de kook. Laat in 6 min. op middelhoog vuur gaar worden. Roer regelmatig.

4
4
  • 1 limoen

Boen ondertussen de limoen schoon. Rasp de groene schil eraf en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in 4 partjes.

5
5
  • 300 g 1 minuut basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over de soepkommen.

6
6
  • 15 g koriander

Breng de soep op smaak met het limoenrasp en -sap, peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof.

7
7

Verdeel over de kommen en leg de eiparten erop. Bestrooi met de koriander en leg er een limoenpartje bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.