Kom­kom­mer­sa­la­de met se­sam-chi­lidres­sing

De oosterse smaakmakers in dit gerecht: koriander, sesamzaad en zoute pinda's.

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht De oosterse smaakmakers in dit gerecht: koriander, sesamzaad en zoute pinda's. 4 personen
2 32

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sugarsnaps 3 min. Giet af en spoel koud onder stromend water. Snijd ondertussen de komkommers in lange dunne plakken (of gebruik een kaasschaaf) en doe in een schaal. Snijd de koriander grof en voeg samen met de sugarsnaps en taugé toe aan de komkommer.
  2. Meng de sesamolie, olijfolie en azijn tot een dressing en meng door de groente. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Hak de pinda's grof en strooi over de salade. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met gegrilde garnalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 60 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Komkommersalade met sesam-chilidressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­sa­la­de met se­sam-chi­lidres­sing

1
1
  • 200 g sugarsnaps

Kook de sugarsnaps 3 min. Giet af en spoel koud onder stromend water.

2
2
  • 2 komkommers

Snijd ondertussen de komkommers in lange dunne plakken (of gebruik een kaasschaaf) en doe in een schaal.

3
3
  • 15 g koriander
  • 125 g taugé

Snijd de koriander grof en voeg samen met de sugarsnaps en taugé toe aan de komkommer.

4
4
  • 2 el sesamolie
  • 2 el olijfolie knoflook/chilipeper
  • 2 el wittewijnazijn

Meng de sesamolie, olijfolie en azijn tot een dressing en meng door de groente.

5
5
  • 4 el gezouten pinda's

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Hak de pinda's grof en strooi over de salade. Serveer direct.

serveertip:

Lekker met gegrilde garnalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.