Zach­te po­len­ta

Een snel en romig bijgerecht om zelf mee te variëren.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een snel en romig bijgerecht om zelf mee te variëren. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Breng de kippenbouillon en melk aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Serveer direct.

variatietip:

Vervang de melk eens door slagroom voor een extra romig effect.

variatietip:

Roer er gehakte verse kruiden door of laat er blauwaderkaas doorheen smelten.

video

Po­len­ta ma­ken

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 430 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Zachte polenta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zach­te po­len­ta

1
1
  • 400 ml kippenbouillon van tablet
  • 400 ml melk
  • 170 g polenta

Breng de kippenbouillon en melk aan de kook en voeg al roerend de polenta toe. Laat al roerend 3 min. zachtjes koken.

2
2
  • 40 g boter

Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor. Serveer direct.

variatietip:

Vervang de melk eens door slagroom voor een extra romig effect.

variatietip:

Roer er gehakte verse kruiden door of laat er blauwaderkaas doorheen smelten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.