Li­mon­cel­lo

De Italiaanse citroenlikeur kun je ook zelf maken. Nodig: een flinke dosis geduld.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans drankje met alcohol De Italiaanse citroenlikeur kun je ook zelf maken. Nodig: een flinke dosis geduld. 1 stuks
4 36

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • goed afsluitbare fles of pot (1 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk de wodka in de fles of pot. Schil met een dunschiller de gele schil van de citroenen en voeg toe aan de wodka. Sluit de fles of pot goed af en zet 3 weken op een koele, donkere plaats. Schud af en toe.
  2. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen. Voeg het suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de fles of pot weer goed af. Laat nog 1 week staan op een donkere, koele plek.
  3. Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker. Schenk terug in een schone fles. Serveer de limoncello koud na de maaltijd. Of maak een frisse cocktail door een scheutje in een glas prosecco te schenken.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 190 kcal
  • koolhydraten 16 g
Tags
Ook te zien in

Limoncello

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Li­mon­cel­lo

1
1
  • 500 ml wodka

Schenk de wodka in de fles of pot.

2
2
  • 4 citroenen

Schil met een dunschiller de gele schil van de citroenen en voeg toe aan de wodka.

Tip: Zorg dat er geen wit van de schil wordt meegeschild, want dat kan een bittere smaak geven aan de limoncello.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3

Sluit de fles of pot goed af en zet 3 weken op een koele, donkere plaats. Schud af en toe.

4
4
  • 150 g suiker
  • 300 ml kraanwater

Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen.

5
5

Voeg het suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de fles of pot weer goed af. Laat nog 1 week staan op een donkere, koele plek.

6
6

Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker. Schenk terug in een schone fles.

7
7

Serveer de limoncello koud na de maaltijd. Of maak een frisse cocktail door een scheutje in een glas prosecco te schenken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.