Ge­gril­de mais met to­maat­jes

Van deze heerlijk zoete salade kunnen de kinderen ook mee-eten. Wel even de chilipeper eruit laten!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
zuid-amerikaans bijgerecht Van deze heerlijk zoete salade kunnen de kinderen ook mee-eten. Wel even de chilipeper eruit laten! 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 15 min. in ruim water met zout. Halveer ondertussen de tomaten, snipper de ui en meng met de azijn en 2 el olie. Voeg peper en eventueel zout toe. Laat de maiskolven uitlekken, bestrijk ze met de rest van de olie en rooster ze rondom 10 min. op de barbecue.
  2. Meng de roomkaas, kaas, chilipoeder en paprikapoeder. Bestrijk de maiskolven ermee en leg ze nog 1 min. op de barbecue. Snijd de maiskorrels van de kolven en meng ze door het tomatenmengsel. Of snijd de maiskolven in stukken en serveer het tomatenmengsel apart erbij.

variatietip:

Deze salade is lekker zoet en daarom ook geschikt voor kinderen (maar dan zonder chilipeper). Besprenkel eventueel met wat limoensap voor een fris accent.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde mais met tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de mais met to­maat­jes

1
1
  • 4 maiskolven

Steek de barbecue aan. Kook de maiskolven 15 min. in ruim water met zout.

2
2
  • 500 g cherrytomaten
  • 1 zoete ui
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 el olijfolie

Halveer ondertussen de tomaten, snipper de ui en meng met de azijn en olie. Voeg peper en eventueel zout toe.

3
3
  • 1 el olijfolie

Laat de maiskolven uitlekken, bestrijk ze met de olie en rooster ze rondom 10 min. op de barbecue.

4
4
  • 100 g roomkaas
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder

Meng de roomkaas, kaas, chilipoeder en paprikapoeder. Bestrijk de maiskolven ermee en leg ze nog 1 min. op de barbecue.

5
5

Snijd de maiskorrels van de kolven en meng ze door het tomatenmengsel. Of snijd de maiskolven in stukken en serveer het tomatenmengsel apart erbij.

variatietip:

Deze salade is lekker zoet en daarom ook geschikt voor kinderen (maar dan zonder chilipeper). Besprenkel eventueel met wat limoensap voor een fris accent.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.