Rijst­vel­loem­pia's met ros­bief

Populaire Vietnamese loempiaatjes van rijstvellen.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch voorgerecht Populaire Vietnamese loempiaatjes van rijstvellen. 4 personen
2 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe de cashewnoten samen met de peper en het water in het bakje van de staafmixer en maal fijn.
  2. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel koud en doe in een kom.
  3. Rasp de bieten fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en meng de vissaus er door. Snijd de bosuitjes in ringetjes en doe in een kommetje.
  4. Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. en leg op een schone plank of werkblad. Leg in het midden van elk vel een in stukjes gescheurd muntblaadje met een paar blaadjes koriander.
  5. Leg er wat biet, mihoen, in stukjes gescheurde rosbief en bosui op. Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
  6. Maak zo ook de overige rijstvelloempia's. Serveer met de dip.

variatietip:

In plaats van rosbief kun je ook reepjes gerookte eendenborst gebruiken.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid

Rijstvelloempia's met rosbief

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­vel­loem­pia's met ros­bief

1
1
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 75 g gezouten cashewnoten
  • 3 el kraanwater

Doe de cashewnoten samen met de peper en het water in het bakje van de staafmixer en maal fijn.

Tip: Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik is om in te dippen.

3
3
  • 80 g mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout. Spoel koud en doe in een kom.

4
4
  • 200 g rode bieten
  • 2 el vissaus

Rasp de bieten fijn in de keukenmachine. Doe in een kom en meng de vissaus er door.

5
5
  • 2 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in ringetjes en doe in een kommetje.

6
6
  • 12 rijstvellen

Vul een schaal of diep bord tot halverwege met lauwwarm water. Week hierin een rijstvel 20 sec. en leg op een schone plank of werkblad.

7
7
  • 15 g munt
  • 10 g koriander

Leg in het midden van elk vel een in stukjes gescheurd muntblaadje met een paar blaadjes koriander.

8
8
  • 100 g rosbief

Leg er wat biet, mihoen, in stukjes gescheurde rosbief en bosui op.

9
9

Zorg dat de vulling de vorm van een worstje van 7 x 3 cm heeft. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

10
10

Maak zo ook de overige rijstvelloempia's. Serveer met de dip.

variatietip:

In plaats van rosbief kun je ook reepjes gerookte eendenborst gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.