Ra­vi­o­li­sa­la­de met to­nijn

Met veel verse groenten

(166)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met veel verse groenten 4 personen
3 166

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  2. Giet de ravioli en broccoli af en spoel voorzichtig onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snipper de ui. Meng de pijnboompitten, ui, rucola, tonijn en olie.
  3. Schep de ravioli en broccoli door de tonijnsalade. Voeg eventueel peper toe. Schep de raviolisalade op de borden.

bewaartip:

Maak de salade 1 tot 2 uur van tevoren en laat de smaken in de koelkast goed intrekken. Meng de rucola pas vlak voor het serveren erdoor, zodat de sla knapperig blijft.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 884 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Raviolisalade met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li­sa­la­de met to­nijn

1
1
  • 500 g volkoren ravioli ricotta/spinazie

Kook de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook in water met zout in 5 min. beetgaar.

3
3
  • 25 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4

Giet de ravioli en broccoli af en spoel voorzichtig onder koud stromend water. Laat uitlekken.

5
5
  • 1 rode ui
  • 75 g rucola
  • 260 g tonijn chili & knoflook
  • 3 el extra vierge olijfolie

Snipper de ui. Meng de pijnboompitten, ui, rucola, tonijn en olie.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6

Schep de ravioli en broccoli door de tonijnsalade. Voeg eventueel peper toe. Schep de raviolisalade op 4 borden.

bewaartip:

Maak de salade 1 tot 2 uur van tevoren en laat de smaken in de koelkast goed intrekken. Meng de rucola pas vlak voor het serveren erdoor, zodat de sla knapperig blijft.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.