Me­di­ter­ra­ne maal­tijd­soep met pan­gasi­us

Deze supersnelle vissoep staat niet alleen zo op tafel, maar is ook nog een hartstikke slank!

(266)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Deze supersnelle vissoep staat niet alleen zo op tafel, maar is ook nog een hartstikke slank! 4 personen
4 266

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie uit de pot paprika in een soeppan en laat de paprika’s uitlekken in een vergiet. Bak de chorizo, oregano en prei 2 min. op hoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes en laat de linzen uitlekken. Voeg de paprika met de passata, linzen en het water toe aan het chorizomengsel. Breng aan de kook. Laat de soep 8 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.
  3. Snijd ondertussen de vis in stukken en voeg toe aan de soep. Laat de soep nog 4 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood (het gerecht is dan niet glutenvrij).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.180 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane maaltijdsoep met pangasius

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne maal­tijd­soep met pan­gasi­us

1
1
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • 75 g chorizoblokjes
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 300 g gesneden prei

Verhit 1 el olie uit de pot paprika in een soeppan en laat de paprika’s uitlekken in een vergiet. Bak de chorizo, oregano en prei 2 min. op hoog vuur.

2
2
  • 720 ml passata di pomodoro
  • 400 g linzen
  • 500 ml kraanwater

Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes en laat de linzen uitlekken. Voeg de paprika met de passata, linzen en het water toe aan het chorizomengsel.

3
3

Breng aan de kook. Laat de soep 8 min. op middelhoog vuur koken. Roer regelmatig.

4
4
  • 300 g pangasiusfilets

Snijd ondertussen de vis in stukken en voeg toe aan de soep. Laat de soep nog 4 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met knapperig brood (het gerecht is dan niet glutenvrij).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.