Chi­ne­se ei­er­mie met snij­bo­nen en kip­ge­hakt

Heerlijk gerecht van Hollandse snijbonen, Chinese mie en Japanse shiitakes. Het beste van verschillende werelden.

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Heerlijk gerecht van Hollandse snijbonen, Chinese mie en Japanse shiitakes. Het beste van verschillende werelden. 4 personen
3 95

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gember en rasp deze. Snijd de halve peper in de lengte doormidden en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn.
  2. Meng het gehakt met de helft van de gember, van de rode peper en van de knoflook. Voeg de 5 kruidenpoeder, het paneermeel en de helft van de sojasaus toe. Maak balletjes ter grootte van een walnoot.
  3. Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm. Kook 4 min. in water met zout. Giet af. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snijd ondertussen de shiitakes in reepjes.
  4. Breng de bospaddenstoelenbouillon aan de kook. Kook hierin op laag vuur tegen de kook aan de kipballetjes in 5 min. gaar (pocheren).
  5. Verhit de sesam- en rijstolie in een wok en roerbak hierin de shiitakes 2 min. Zet het vuur laag, voeg de rest van de gember, rode peper en knoflook toe en fruit 1 min. mee. Meng de snijbonen, de rest van de sojasaus en de mie erdoor. Voeg een paar lepels bouillon toe. Laat de balletjes uitlekken en serveer ze met de mie.

Tip:

De bouillon die overblijft, kun je gebruiken voor de bereiding van paddenstoelenrisotto met Italiaanse kaas. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.960 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Chinese eiermie met snijbonen en kipgehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se ei­er­mie met snij­bo­nen en kip­ge­hakt

1
1
  • 8 cm verse gember
  • ½ rode peper

Schil de gember en rasp deze. Snijd de halve peper in de lengte doormidden en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g kipgehakt

Snijd de knoflook fijn. Meng het gehakt met de helft van de gember, van de rode peper en van de knoflook.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 tl 5-kruidenpoeder
  • 2 el paneermeel
  • 1 el sojasaus

Voeg de 5 kruidenpoeder, het paneermeel en de sojasaus toe. Maak balletjes ter grootte van een walnoot.

4
4
  • 400 g snijbonen

Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 2 cm. Kook 4 min. in water met zout. Giet af.

5
5
  • 250 g Chinese eiermie

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Laat uitlekken.

6
6
  • 200 g shiitakes

Snijd ondertussen de shiitakes in reepjes.

7
7
  • 1 liter bospaddenstoelenbouillon

Breng de bospaddenstoelenbouillon aan de kook. Kook hierin op laag vuur tegen de kook aan de kipballetjes in 5 min. gaar (pocheren).

8
8
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el rijstolie

Verhit de sesam- en rijstolie in een wok en roerbak hierin de shiitakes 2 min.

9
9
  • 1 el sojasaus

Zet het vuur laag, voeg de rest van de gember, rode peper en knoflook toe en fruit 1 min. mee. Meng de snijbonen, sojasaus en mie erdoor.

10
10

Voeg een paar lepels bouillon toe. Laat de balletjes uitlekken en serveer ze met de mie.

Tip: Bewaar de rest van de bouillon, deze kun je gebruiken voor de bereiding van de paddenstoelen risotto met italiaanse kaas. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.