Mil­de Ita­li­aan­se kaas­fon­due

Makkelijker kan niet: deze kaasfondue staat in 10 minuten op tafel.

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Makkelijker kan niet: deze kaasfondue staat in 10 minuten op tafel. 4 personen
2 111

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • caquelon

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spruitjes kort. Maak ondertussen de champignons schoon. Snijd de winterpeen in stukjes, de knolselderij in blokjes en de bloemkool in roosjes. Bereid de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking in een steelpan.
  2. Snijd ondertussen de korstjes zo dun mogelijk van de kaas en snijd de kaas in blokjes. Voeg toe aan de kaasfondue en laat smelten. Roer regelmatig.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de kaasfondue.
  4. Wrijf de caquelon in met de knoflook en schenk de kaasfondue erin. Houd op tafel warm op een brandertje. Serveer met de ciabatta en groenten.
video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Milde Italiaanse kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­de Ita­li­aan­se kaas­fon­due

1
1
  • 350 g geschoonde spruitjes
  • 250 g champignons

Kook de spruitjes kort. Maak ondertussen de champignons schoon.

2
2
  • 1 winterpeen
  • 400 g knolselderij
  • 400 g bloemkool

Snijd de winterpeen in stukjes, de knolselderij in blokjes en de bloemkool in roosjes.

Knolselderij snijden

Instructievideo

00:44 min.

3
3
  • 400 g kaasfondue

Bereid de kaasfondue volgens de aanwijzingen op de verpakking in een steelpan.

4
4
  • 180 g taleggio

Snijd ondertussen de korstjes zo dun mogelijk van de kaas en snijd de kaas in blokjes. Voeg toe aan de kaasfondue en laat smelten. Roer regelmatig.

5
5
  • 3 takjes verse tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de kaasfondue.

6
6
  • ½ teen knoflook

Wrijf de caquelon in met de knoflook en schenk de kaasfondue erin.

7
7
  • 1 ciabatta

Houd op tafel warm op een brandertje. Serveer met de ciabatta en groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.