Lin­gui­ne met zee­vruch­ten

Alsof je aan de Italiaanse kust zit: frisse pasta met zeevruchten, dille en citroen.

(157)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Alsof je aan de Italiaanse kust zit: frisse pasta met zeevruchten, dille en citroen. 4 personen
3 157

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de sjalot in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan. Fruit de sjalotten, knoflook en dragon 3 min. Voeg de bevroren zeevruchten, mascarpone en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur iets inkoken. Roer regelmatig.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes. Roer het citroenrasp door de saus en breng op smaak met citroensap. Snijd de dille grof. Bestrooi saus met de dille en serveer de pasta erbij. Garneer met citroenpartjes.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 837 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Linguine met zeevruchten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­gui­ne met zee­vruch­ten

1
1
  • 4 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g boter
  • 1 tl gedroogde dragon

Snijd de sjalot in ringen en de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan. Fruit de sjalotten, knoflook en dragon 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 g gemengde zeevruchten
  • 250 g mascarpone
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de bevroren zeevruchten, mascarpone en tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op middelhoog vuur iets inkoken. Roer regelmatig.

3
3
  • 300 g linguine

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

4
4
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft uit en snijd de andere helft in partjes.

5
5

Roer het citroenrasp door de saus en breng op smaak met citroensap.

6
6
  • ½ bakje verse dille

Snijd de dille grof. Bestrooi saus met de dille en serveer de pasta erbij. Garneer met citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.