Mi­ni­loem­pia's & pa­pri­kasaus

Easy: de loempia’s koop je kant-en-klaar. Het sausje van paprika, limoen, knoflook, sambal en gembersiroop maak je zelf.

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch borrelhapje Easy: de loempia’s koop je kant-en-klaar. Het sausje van paprika, limoen, knoflook, sambal en gembersiroop maak je zelf. 10 personen
2 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de arachideolie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Je kunt dit controleren met een keukenthermometer of met een stukje brood. Begint dat meteen te bruisen, dan is het vet heet.
  2. Halveer ondertussen de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.Doe de paprika, knoflook, sambal en gembersiroop in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met limoensap en doe in een kommetje.
  3. Frituur de loempia’s volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig in de olie. Serveer met de paprikasaus en partjes limoen.
video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 410 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Miniloempia's & paprikasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­loem­pia's & pa­pri­kasaus

1
1
  • 1 liter arachideolie

Verhit de arachideolie in een wok of frituurpan tot 180 °C. Je kunt dit controleren met een keukenthermometer of met een stukje brood. Begint dat meteen te bruisen, dan is het vet heet.

Tip: Je kunt de temperatuur ook controleren met een stukje brood. Begint het meteen te bruisen, dan is het vet heet.

2
2
  • 1 limoen

Halveer ondertussen de limoen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

3
3
  • 295 g gegrilde rode paprika's
  • ½ teen knoflook
  • 2 tl sambal badjak
  • 1 el gembersiroop

Doe de paprika, knoflook, sambal en gembersiroop in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met limoensap en doe in een kommetje.

4
4
  • 20 mini-loempia's kip

Frituur de loempia’s volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig in de olie.

5
5

Serveer met de paprikasaus en partjes limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.