Kip-pie met prei en Em­men­ta­ler

Ideaal voor een etentje, deze hartige taart met een romige vulling van ei, kaas en slagroom

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 620 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(197)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ideaal voor een etentje, deze hartige taart met een romige vulling van ei, kaas en slagroom 4 personen
3 197

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de springvorm met het bakpapier. Bekleed met 4 ontdooide plakjes deeg en druk de naden dicht. Snijd de kip in blokjes van 1,5 cm. Bestrooi met het zout, de kerriepoeder en peper.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 4 min. goudbruin. Was de prei en snijd in dunne ringen. Voeg toe aan de kip en bak op middelhoog vuur in 4 min. gaar. Laat in een kom 5 min. afkoelen. Klop de eieren los met de slagroom en kaas. Meng door het kip-preimengsel. Schep de vulling in de springvorm en vouw de deegranden eroverheen.
  3. Bestuif het werkblad met de bloem. Rol van de rest van het deeg een ronde, dunne lap met een doorsnede van 24 cm. Dek hiermee de vulling af en druk de randen voorzichtig aan. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. rusten en snijd daarna aan.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 1.376 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kip-pie met prei en Emmentaler

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip-pie met prei en Em­men­ta­ler

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 4 plakjes deeg voor hartige taart

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Bekleed met ontdooide plakjes deeg en druk de naden dicht.

3
3
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl zeezout
  • 400 g kipdijfilet

Snijd de kip in blokjes van 1,5 cm. Bestrooi met het zout, de kerriepoeder en peper.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in 4 min. goudbruin.

5
5
  • 600 g preien

Was de prei en snijd in dunne ringen.

6
6

Voeg de prei toe aan de kip en bak op middelhoog vuur in 4 min. gaar.

7
7

Laat de kip en prei in een kom 5 min. afkoelen.

8
8
  • 100 g geraspte emmentaler
  • 125 ml slagroom
  • 3 eieren

Klop de eieren los met de slagroom en kaas. Meng door het kip-preimengsel.

9
9

Schep de vulling in de springvorm en vouw de deegranden eroverheen.

10
10
  • 2 plakjes deeg voor hartige taart
  • 2 el bloem om te bestuiven

Bestuif het werkblad met de bloem. Rol van de rest van het deeg een ronde, dunne lap met een doorsnede van 24 cm.

11
11

Dek met de lap deeg de vulling af en druk de randen voorzichtig aan.

12
12

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. rusten en snijd daarna aan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.