Stollenteller eindstand

Nog even over kerst.

Albert Heijn geeft voor elke verkochte feeststol in december 1 euro aan het Nederlandse Rode Kruis, de LINDA.foundation en Voedselbanken Nederland. Dit heeft geleid tot het prachtige eindbedrag van 1.637.176 euro. Samen maken we beter eten bereikbaar voor iedereen.

Rode Kruis

“Het Rode Kruis ziet sinds de start van de coronacrisis de vraag naar voedselhulp toenemen. We helpen sinds mei 2020 mensen die het als gevolg van deze crisis erg moeilijk hebben en geen aanspraak maken op andere vormen van voedselhulp. Dit zal de komende periode onverminderd doorgaan. Het is dankzij donaties zoals die van Albert Heijn dat we kunnen zorgen dat deze mensen ook in deze tijd de boodschappen kunnen doen die zij het hardst nodig hebben.”

Marieke van Schaik, algemeen directeur Rode Kruis

Linda Foundation

“Dankzij deze feeststollenactie van Albert Heijn kunnen wij meer arme gezinnen steunen. Juist nu er zoveel families met jonge kinderen financieel in de problemen zijn gekomen. Alle extra steun in deze moeilijke tijden maakt voor gezinnen echt een verschil. Onze dank is groot!”

Jocelyn Nassenstein-Brouwer, directeur LINDA.foundation

Voedselbanken.nl

“Spectaculair, het resultaat van de feeststollenactie. Dit overtreft al onze verwachtingen. Met het enorme bedrag dat Albert Heijn en hun klanten bij elkaar inzamelden, kunnen we de komende periode alle 40.000 huishoudens die wij van voedsel voorzien een boodschappenkaart geven. En dat is buitengewoon waardevol voor al die gezinnen die in armoede leven en niet elke dag een warme maaltijd op tafel kunnen zetten.”

Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland

Meer over onze partners