Vegan producten

Lekker plantaardig eten

Als veganist eet en drink je geen dierlijke producten. En dan kan je nog steeds lekker en afwisselend eten! Veel curry's, salades en soepen zijn al vegan of anders veganistisch te maken. En wat dacht je van pizza, ijs en kaas? Ook daar kan je steeds vaker kiezen voor plantaardig.

Vegan Daniooo ..ooh zo lekker!

Vegan Danio? Jazeker! Plantaardig genieten kan nu ook met vegan Danio. Verrassend romig en bomvol smaak. Te verkrijgen in 3 smaken: Stracciatella, Perzik Vanille en Mango Lime. Lekker plantaardig, op basis van kokos.

Vegan pannenkoeken

Vegan pannenkoeken kunnen altijd. Overgiet ze met maple syrup voor het ontbijt, maak een hartige pannenkoek met vegan kaas als diner of serveer met een bolletje vegan ijs en vers fruit als dessert.
Bekijk het recept

De basis voor dit recept:

Vegan pizza

Een puntje plantaardig

Vegan verzorging

Dat voelt goed

Tofu, tahoe en tempeh: wat is het verschil?

Om het alvast makkelijk te maken, tahoe is de Indonesische benaming voor tofu en dus hetzelfde product. Het wordt gemaakt van sojamelk en heeft een gladde, kaasachtige structuur. Ook tempeh wordt gemaakt van soja, maar dan van de gepelde bonen.

Wat is het verschil tussen vegan en vegetarisch?

Grofweg kan je het volgende onderscheid maken. Een vegetariër eet geen vlees, want daar is een dier voor gedood. Maar eet of drinkt wel zuivel en eieren. Een veganist eet helemaal geen dierlijke producten en draagt ook geen dierlijke producten als leer en wol. Ook is het belangrijk om te weten waar een eventueel E-nummer in een product vandaan komt. Want dit kan van een dier zijn.

10x vegan producten in je voorraadkast

Rijst, tomatenpuree, (olijf)olie... je hebt meer vegan producten in huis dan je misschien denkt. Ken je deze top 10 al?

  • 1. Gedroogde pasta (let er wel op dat het geen eierpasta is)

  • 2. Havermout

  • 3. Pindakaas

  • 4. Couscous

  • 5. Cashewnoten

  • 6. Kikkererwten

  • 7. Ketjap

  • 8. Houdbare sojamelk

  • 9. Gezeefde tomaten

  • 10.Kokosmelk

Let op: bekijk altijd het etiket om zeker te weten of het product vegan is

Vegan snacks

Zin in een snack? Probeer eens popcorn, geroosterde gekruide kikkerwerten of een lekkere notenmelange. Maar lekker wat nacho's of rauwkost met dips kan ook. We hebben een paar recepten voor je:

Is brood vegan?

Brood kan vegan zijn, maar dat hangt helemaal af van het deeg. Zit hier bijvoorbeeld boter of ei in? Dan is het brood niet vegan. En denk ook aan eventuele E-nummers. Deze kunnen van een dier afkomstig zijn.

Loading interface...