100% kwaliteitsgarantie*

Gratis verzending vanaf 30 euro

Gekoeld bezorgd

uitsteakend

alles wat je moet weten over T-bone steak

De T-bone steak is wereldberoemd. Met deze steak heb je het beste van twee werelden, want het vlees is een combinatie van entrecôte én ossenhaas van het rund. Het is een kwalitatief hoogwaardig stuk vlees met het bekende T-vormige bot. Vandaar ook de naam.

hoe kan je de T-bone steak bereiden?

De T-bone steak bestaat uit twee mooie stukken vlees, dus een goede bereiding is belangrijk. Je kan het vlees op verschillende manieren klaarmaken. Je kan de steak bijvoorbeeld bakken, grillen of aanbraden in de oven. Welke manier je ook kiest, de kerntemperatuur van het vlees moet als volgt zijn: 51°C (rare), 55°C (medium rare) 60°C (medium).

Met deze tips maak je een heerlijke T-bone steak:

  1. Ontdooi de steak tot het vlees op kamertemperatuur is.
  2. Zorg dat het vlees droog is, zodat het een krokante korst kan krijgen. Dep af met keukenpapier.
  3. Bestrooi de T-bone steak aan beide kanten met kruiden. Met zout geef je al meer smaak, maar je kan ook peper, paprikapoeder of andere gedroogde kruiden toevoegen meer smaaksensatie.
  4. Bak de T-bone in een gloeiend hete pan. Gebruik geen olie of boter.
  5. Schroei de T-bone steak rondom hard aan tot een mooie bruine kleur ontstaat en hou het vlees gedurende 8-10 minuten in beweging (dit is een medium rare bereiding).
  6. Laat de T-bone steak 10 minuten rusten onder een theedoek voor je ‘m aansnijdt. De theedoek neemt de stoom op, waardoor de buitenkant krokant blijft.

Gouden tip: prik niet met een vork in het vlees. Gebruik bijvoorbeeld een tang om de T-bone steak te draaien. Zo blijft alle smaak bewaard.

wat is het verschil tussen de T-bone steak en de Porterhouse?

Voor vleesliefhebbers zijn de T-bone steak en de Porterhouse steak allebei hemels. Ze lijken veel op elkaar, maar zijn ze ook hetzelfde? Niet helemaal. Ze bevatten beiden de combinatie van entrecôte en ossenhaas, maar het verschil zit hem in de grootte van het stuk. De ossenhaas van de T-bone moet minstens 1,3 centimeter dik zijn op het breedste stuk en de Porterhouse minstens 3,18 centimeter. De Porterhouse is dus de grotere en grovere versie van de twee.

waar kan je een T-bone steak kopen?

Loopt het water je in de mond? Je kan een T-bone steak kopen bij Vakslager: de online slager met kwaliteitsvlees. En we durven best te zeggen dat je bij ons de lekkerste T-bone steak kan bestellen.

Eens proberen? Wij bezorgen de T-bone steak (gekoeld) gratis bij je thuis bij een bestelling van boven de 30 euro. Je hoeft zelf de deur dus niet uit. Wij wensen je veel kookplezier en eet smakelijk!

bestel jouw T-bone steak of ander vlees

Bij Vakslager vind je tientallen soorten steaks waaronder chateaubriand. We bezorgen gekoeld én jouw vlees is minimaal 5 dagen houdbaar!