100% kwaliteitsgarantie*

Gratis verzending vanaf 30 euro

Gekoeld bezorgd

om je tanden in te zetten

alles wat je moet weten over rumpsteak

Als vleeseter moet je de rumpsteak eens geproefd hebben. Deze steak, ook wel lendebiefstuk genoemd, is een van de malste stukken vlees van het rund. Iets minder bekend, maar ontzettend smaakvol en zacht. En net als voor andere biefstukken geldt dat een goede bereiding heel belangrijk is. Maak er een feestje van op je bord.

hoe kan je rumpsteak bereiden?

Rumpsteak wordt ruim 1 centimeter dik gesneden uit de heup van het rund. Dit heerlijke malse vlees is, na de ossenhaas, het malste stuk rundvlees. Soms wordt het daarom zelfs imitatie ossenhaas genoemd. Maak het klaar voor een speciale gelegenheid of juist voor een doordeweekse avond. Wat je ook kiest: dit smaakt!

Het is belangrijk om de rumpsteak goed te bereiden. Maar hoe doe je dat? Wij helpen je graag op weg met wat tips, zodat jij lekker aan de slag kan:

  1. Haal het vlees minimaal 1 uur voor de bereiding uit de koelkast. Laat het vlees onder een theeodek op kamertemperatuur komen.
  2. Dep het vlees goed droog om een mooie korst te krijgen.
  3. Bak de biefstuk in een koekenpan kort aan op hoog vuur (2 minuten op elke kant).
  4. Laat het vlees 10 minuten rusten onder een theedoek.
  5. Je bent klaar om te gaan genieten!

Goed om te weten: prik niet met een vork in het vlees. Dan blijven de sappen en smaken van het vlees bewaard. Je kan het vlees bijvoorbeeld met een tang omdraaien.

wat is een lekker rumpsteak recept?

Nu je weet hoe je de rumpsteak het best kan bereiden, kan je door naar de volgende stap: het maken van een volledig gerecht. Gelukkig zijn er genoeg lekkere recepten te vinden. Dit vlees wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor carpaccio. Het is namelijk heerlijk mals en vol van smaak. Maar er zijn nog meer opties. Dit is onze persoonlijke favoriet:

waar kan je rumpsteak kopen?

Je hebt vast trek inmiddels! Haal je kookkunsten uit de kast met dit malse stuk vlees. Maar eerst zoek je natuurlijk antwoord op de vraag waar je rumpsteak kan kopen. Dit kan bij Vakslager. En we durven best te zeggen dat je bij ons de lekkerste rumpsteak vind.

Eens proberen? Wij bezorgen rumpsteak uit zowel Australië als rumpsteak uit Uruguay gratis bij je thuis bij een bestelling van boven de 30 euro. Onze vakslagers verwijderen het vlies zodat jij meteen aan de gang kan. Wij wensen je veel kookplezier en eet smakelijk!

bestel jouw rumpsteak of ander vlees

Bij Vakslager vind je tientallen soorten steaks waaronder rumpsteak. We bezorgen gekoeld én jouw vlees is minimaal 5 dagen houdbaar!