100% kwaliteitsgarantie*

Gratis verzending vanaf 30 euro

Gekoeld bezorgd

loeigoed

alles wat je moeten weten over picanha

Intens genieten van een mooi stuk vlees? Dan is de picanha steak iets voor jou. Deze steak komt van het smakelijke gedeelte van de rund (de bil) en leent zich perfect voor bereiding op de barbecue. Nog een pluspunt: de picanha heeft weinig nodig om heerlijk te smaken. Bestrooi het vlees met grof zout en bereiden maar!

bestel direct jouw picanha

We bezorgen onze picanha gekoeld én geven een 100% kwaliteitsgarantie. De picanha is minimaal 5 dagen houdbaar.

hoe kan je picanha steak bereiden?

De picanha steak kan je op meerdere manieren tot een succes maken. Het kan in de pan, in de oven en op de barbecue. Onze voorkeur gaat uit naar de laatste optie. Dit vlees is, net zoals de ribeye, perfect voor de barbecue. Maar hoe maak je het op z'n lekkerst? We helpen je graag op weg met wat bereidingstips!

Bereidingstips voor picanha op de barbecue:

  1. Haal het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast.
  2. Snij de vetlaag kruislings in. Zo trekken de kruiden goed in het vlees en komt het niet krom te staan tijdens de verhitting.
  3. Bestrooi de picanha aan beide kanten met een ruime hoeveelheid grof zout en zwarte peper. Teveel is niet erg.
  4. Laat het drie kwartier rusten, zodat de kruiden in het vlees gaan zitten. Klop het even uit.
  5. Bak de vetzijde van de picanha eerst 15 seconde boven de hete kolen van de barbecue (wacht tot het vet iets begint te smelten).
  6. Bak het vlees nu met de vetzijde naar boven in een half uur gaar op het minder hete deel van de barbecue. Zorg voor een maximale temperatuur tussen 120 ºC en 140 ºC.
  7. Check na een half uur of het vlees van binnen 45 ºC is. Dit kan je eenvoudig doen met een vleesthermometer.
  8. Leg de vetzijde nogmaals op het hete deel van de barbecue voor een lekker vetlaag.
  9. Laat het vlees een kwartier rusten onder een theedoek.
  10. Je bent klaar om te genieten van dit pareltje!

Gouden tip: vul de barbecue voor de helft met kolen. Houd de andere helft leeg. Zo bereid je de picanha steak het beste.

wat zijn lekkere picanha recepten?

Wil je je familie of vrienden verpletteren met jouw kookkunsten? Maak een jaloersmakend gerecht met de picanha. Dit stuk vlees past bijvoorbeeld goed bij aardappelpuree en gegrilde groenten. Onze persoonlijke favorieten zijn:

waar kan je picanha kopen?

Al trek gekregen? Haal een mooi stuk picanha vlees in huis. Dit juweeltje vind je niet overal. In de supermarkt ben je niet aan het juiste adres en ook niet alle slagers hebben het liggen. Maar bij Vakslager zit je gebakken! Hier bestel je de lekkerste picanha steaks. Dat durven we best te zeggen.

Eens proberen? Wij bezorgen de picanha steaks gratis bij je thuis bij een bestelling van boven de 30 euro. Als je voor een groot gezelschap gaat koken kan je een hele picanha steak kopen. Kook je voor een klein gezelschap, dan heb je aan de picanha steak van 175 gram meer dan genoeg. Wij wensen je veel kookplezier en eet smakelijk!

Lees meer over hoe bestellen bij Vakslager werkt!