100% kwaliteitsgarantie*

Gratis verzending vanaf 30 euro

Gekoeld bezorgd

weet wat je eet

ons vlees komt uit Australië, Uruguay en de USA

Ons vlees is afkomstig van runderen uit Australië, Uruguay en de USA. Er is nauw contact met de boeren die de runderen houden. Zij zorgen met liefde voor hun dieren. We geven je per land een kijkje achter de schermen en vertellen over gras- en graangevoerd vlees.

kenmerken van vlees uit Australië

  • een volle smaak
  • een krachtige rode kleur
  • weelderige marmering

over de runderen in Australië

In het zuiden van Australië is het leven voor mens en dier meer dan goed. Het gematigde klimaat is ideaal voor het houden van runderen. Net zoals de aanwezigheid van de vele grassoorten en het schone water. Hier fokken boeren voor ons de Angus runderen.

De runderen brengen hun leven door op de uitgestrekte graslanden. De laatste 100 dagen eten ze graan. Doordat de dieren gras én graan eten, krijgt het vlees uiteindelijk een mooie vetmarmering.

kenmerken van vlees uit Uruguay

  • een volle smaak
  • een fijne vleesdraad
  • een licht nootachtig aroma

over de runderen in Uruguay

In Uruguay is de veeteelt nog traditioneel. Cowboys zorgen er voor onze runderen. De juiste temperatuur en de voedzame grassoorten maken Uruguay tot een paradijs voor Angus- en Hereford runderen.

Het leven van de dieren duurt 25 tot 30 maanden. Het vlees van de Uruguayaanse runderen is licht gemarmerd, heeft een perfecte bite en een volle smaak.

onze Uruguayaanse steaks

Uruguayaans vlees; ooit geprobeerd? Onze steaks hebben een heerlijke, uitgesproken smaak en misstaan nergens.

kenmerken van vlees uit de USA

  • een dieprode vleeskleur
  • een gelijkmatige marmering
  • een krachtige en lichtzoete smaak

over de runderen in de USA

De unieke smaak van Noord-Amerikaans rundvlees is het resultaat van generaties ervaring met het fokken van runderrassen. Op de Great Plains in Noord-Amerika grazen Angus- en Hereford runderen het hele jaar door. Hier doen de dieren zich 12 tot 15 maanden tegoed aan een mix van grassen en kruiden. Daarna krijgen ze een uitgebalanceerde en voedzame mix van granen en maïs. Deze mix zorgt er ook voor dat het vlees mooi gemarmerd is.

onze Amerikaanse steaks

We hebben een aantal heerlijke Amerikaanse steaks in ons assortiment. Welke spreekt jou aan?

kenmerken van gras- en graangevoerd vlees

typisch grasgevoerd

typisch graangevoerd

  • veel smaak
  • volle smaak
  • veel structuur
  • erg mals
  • meer omega 3
  • meer omega 6

over onze runderen en de manier van voeren

De manier waarop een rund gevoerd wordt, heeft invloed op de smaak van het vlees. Runderen die alleen gras, bloemen en kruiden eten noemen we grasgevoerd. Grasgevoerd vlees eten is een bewustere keuze. Het bevat meer gezonde vetten en de productie is duurzaam.

Onze runderen in Uruquay zijn grasgevoerd. De runderen uit Australië en de USA krijgen in de laatste fase ook krachtvoer, in de vorm van graan en maïs. Hierdoor bevatten deze steaks iets meer vet.