100% kwaliteitsgarantie*

Gratis verzending vanaf 30 euro

Gekoeld bezorgd

beestachtig lekker

alles wat je moet weten over diamanthaas

De diamanthaas heeft vier verschillende namen. Je kan dit stuk vlees ook kennen als schouderhaas, jodenhaas en jodenbiefstuk. Die laatste twee bijnamen dankt de diamanthaas aan het feit dat veel Joodse mensen vroeger diamanthaas aten. Joodse mannen en vrouwen mochten alleen biefstuk eten uit het voorste deel van het rund. Diamanthaas wordt gesneden uit de schouder en was dus erg geschikt! Daarbij komt dat het mals en luxe vlees is.

bestel direct jouw diamanthaas

We bezorgen onze diamanthaas gekoeld én geven een 100% kwaliteitsgarantie. De diamanthaas is minimaal 5 dagen houdbaar.

hoe kan je de diamanthaas bereiden?

De schouder van runderen wordt niet veel aan het werk gezet. Hierdoor wordt het vlees dat uit de schouder komt niet taai. Als je de diamanthaas goed kan bereiden is deze dan ook heerlijk mals.

De diamanthaas heeft veel verschillende namen, het vlees is ook op veel verschillende manieren klaar te maken. Dit zijn wat tips voor bereiding in de pan en oven:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Haal de diamanthaas minimaal 2 uur voor bereiding uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.
  3. Bak het vlees in 2 tot 3 minuten rondom bruin en plaats het daarna voor 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven (dit is een medium rare bereiding).
  4. Laat het vlees nog 10 minuten onder een theedoek rusten voor je ‘m aansnijdt.

Gouden tip: prik niet in het vlees. Je kan de diamanthaas bijvoorbeeld omdraaien met een tang. Zo blijft alle smaak bewaard.

het verschil tussen diamanthaas en longhaas

Diamanthaas wordt weleens verward met longhaas, maar het zijn twee totaal verschillende stukken vlees. Dit komt doordat de namen van beide stukken vlees eindigen op ‘haas’. Bovendien hebben de diamant- en longhaas ook wat van elkaar weg. De vorm is bijvoorbeeld nagenoeg hetzelfde.

Het grote verschil tussen de twee is dat de longhaas uit een heel ander deel van het rund wordt gesneden dan de diamanthaas. Longhaas komt uit een spier achter de long. In tegenstelling tot de schouder waaruit de diamanthaas komt, werkt deze spier heel hard. De smaak van beide stukken vlees is daardoor heel anders.