100% kwaliteitsgarantie*

Gratis verzending vanaf 30 euro

Gekoeld bezorgd

lekker stuk

alles wat je moet weten over chateaubriand

Vleesliefhebber of niet: je hebt vast wel gehoord van chateaubriand. Dit runderbiefstuk is heel erg mager en toch enorm mals. Hierdoor is het vlees erg populair en wordt het veel gegeten tijdens luxe dinertjes. Leuk feitje: het stuk vlees dankt zijn naam aan de Franse schrijver en staatsman Francois René Vicomte de Chateaubriand (1768-1848). Zijn kok zou de chateaubriand voor het eerst klaargemaakt hebben.

hoe kan je chateaubriand bereiden?

Chateaubriand wordt gesneden van het dikke uiteinde van de zogenaamde haas van het rund. Het is mager vlees en heeft daardoor een minder uitgesproken smaak dan bijvoorbeeld de ribeye. Het is daarom een uitstekend idee om dit vlees klaar te maken als er veel mensen komen eten. Wat je smaak ook is: dit vind je lekker!

Natuurlijk is het belangrijk om de chateaubriand goed te bakken. Maar hoe doe je dat? Wij geven je graag wat tips zodat jij lekker aan de slag kan:

  1. Haal de chateaubriand 1 uur voor gebruik uit de koelkast.
  2. Dep het vlees droog en bestrooi licht met zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Bak de chateaubriand in een koekenpan kort aan op alle kanten en plaats hem in een ovenschaal. Doe hem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Laat het vlees even rusten onder een theedoek.
  6. Je bent klaar om de chateaubriand te eten!

Goed om te weten: als je niet met een vork in het vlees prikt, blijven de sappen en smaak het best bewaard. Gebruik voor het draaien van het stuk vlees bijvoorbeeld een tang.

wat is een lekker chateaubriand recept?

De chateaubriand goed kunnen bereiden is één ding, er een compleet gerecht mee maken is een tweede. Gelukkig zijn er genoeg lekkere recepten te vinden! Onze persoonlijke favoriet is:

waar kan je chateaubriand kopen?

Je zit inmiddels vast vol inspiratie en staat te popelen om in de keuken aan de slag te gaan! Of jouw kookkunsten in de smaak gaan vallen? Dat staat of valt met de kwaliteit van het vlees. En wij durven best te zeggen dat je bij Vakslager de lekkerste chateaubriand kan kopen.

Proberen? Wij bezorgen het vlees gratis bij je thuis als je een bestelling plaatst boven de 30 euro. Als je voor een groot gezelschap gaat koken kun je de chateaubriand XL kopen. Kook je voor een klein gezelschap, dan heb je aan de chateaubriand L meer dan genoeg. Onze vakslagers verwijderen het vlies zodat jij meteen aan de gang kan. Wij wensen je veel kookplezier en eet smakelijk!

bestel jouw chateaubriand of ander vlees

Bij Vakslager vind je tientallen soorten steaks waaronder chateaubriand. We bezorgen gekoeld én jouw vlees is minimaal 5 dagen houdbaar!