100% kwaliteitsgarantie*

Gratis verzending vanaf 30 euro

Gekoeld bezorgd

behoorlijk bijzonder

alles wat je moet weten over bavette

Bavette is een steak uit de zogeheten ‘vang’ van het rund. Het vlees heeft een grove structuur en zit barstensvol smaak. In Nederland kennen we de bavette ook wel als de vinkenlap. Het vlees wordt vaak gebruikt als basis voor tartaar, maar is eigenlijk het allerlekkerste na bereiding op de barbecue.

hoe kan je bavette bereiden?

Als je bavette op de BBQ bereidt, krijg je heerlijk mals vlees. Dit komt doordat er door de hele steak intermusculair vet loopt. De ribeye en de chuck roast hebben ook veel vet overigens. Als vet smelt door de hitte van de BBQ, wordt het rundvlees erg sappig.

Natuurlijk kan je een bavette steak ook bereiden in de pan. Je kan het vlees marineren, maar met enkel een snufje peper en zout is het ook heerlijk. Wij geven je graag wat bereidingstips, zodat je lekker aan de slag kan:

  1. Haal de bavette op tijd uit de koelkast of vriezer zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Hou er rekening mee dat een dikker stuk vlees langer de tijd nodig heeft om op te warmen.
  2. Strooi wat grof zout op het vlees.
  3. Braad het vlees in een pan zonder boter of olie op beide zijden kort aan.
  4. Houd het vlees in beweging gedurende 8 tot 10 minuten tot een kerntemperatuur van 55-58℃ is bereikt (dit is een medium bereiding). Je kan de temperatuur controleren door middel van een vleesthermometer.
  5. Snijd het vlees haaks op de vleesdraad en laat de steak even rusten onder een theedoek.
  6. Serveer de bavette en geniet!

Goed om te weten: draai de bavette steak om met een tang in plaats van een vork zodat de smaak niet wordt aangetast.

Heerlijke recepten met bavette

Met bovenstaande tips bereid je een fantastisch stuk vlees, maar heb je nog geen volledig gerecht. Wil je je vrienden en familie eens versteld doen staan? Ga dan voor een van deze toprecepten:

Waar kan ik bavette kopen?

Eigenlijk doe je jezelf tekort als je de bavette nog niet hebt geprobeerd. De Fransen wisten dat allang. Daar staat het vlees op vrijwel iedere menukaart. En nu heb jij het ook ontdekt. Straks ligt deze steak iedere keer op jouw BBQ.

Wij bezorgen de bavette steak en de bavette aan het stuk uit Australië gratis bij je thuis bij een bestelling van boven de €30. Wij wensen je veel kookplezier en eet smakelijk