Haal deze kerst luxe vlees in huis

Wil je deze kerst een fantastisch pronkstuk op tafel? Die haal je binnenkort natuurlijk bij onze vakslager variërend van ossenhaas tot hert. Vanaf 20 december bezorgen we de stukken vlees thuis en zijn ze in een van onze geselecteerde winkels te halen.

Luxe vlees van onze vakslager

Gemakkelijk mee te bestellen met de andere kerstboodschappen

Uitbundig genieten met prachtig kerstvlees

Ossenhaas uit de oven met paddenstoelen-cognacsaus en knolselderijpuree

Ossenhaas: een mals stukje rund. Bereid de ossenhaas in jus, pak uit met een klassieke beef wellington of ga voor dit heerlijke recept door de ossenhaas in de oven te garen. Combineer de ossenhaas met een stevige rioja reserva.

Bekijk het recept
Ossenhaas uit de oven met paddenstoelen-cognacsaus en knolselderijpuree

Ree­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus en bra­men met ge­roos­ter­de sprui­ten

De dunne lende van de ree is botermals, daar wordt iedereen fan van. Het vlees laat zich makkelijk combineren, maar een rodewijnsaus en bramen vragen natúúrlijk om Ripasso. Een geconcentreerde wijn met veel body die steeds bekender wordt. Wil je nog specialer gaan? Pak dan z'n grote broer Amarone.

Bekijk het recept
Ree­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus en bra­men met ge­roos­ter­de sprui­ten

Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

Robuuste Italiaanse eendenbout, met romige polenta en een fantastische saus. Alles aan dit gerecht schreeuwt om sangiovese. Structuur en lichte zuurgraad bij de eend, geeft balans aan de romige polenta, en versmelt met de paddestoelen en balsamico in de saus. Perfect voor elkaar gemaakt!

Bekijk het recept
Me­di­ter­ra­ne een­den­bou­ten met truf­fel­po­len­ta & par­me­zaan

Oos­ter­se kwar­tel

Kwartel is een heerlijk delicaat stukje gevogelte, perfect voor een voorgerecht. Met een diverse kruidenmix als ras el hanout breng je het meteen goed op smaak. Niet ingewikkeld, wel lekker! Je kan kiezen voor een lichte rode wijn (op 16 graden!) of juist een volle houtgerijpte chardonnay.

Bekijk het recept
Oos­ter­se kwar­tel

Her­ten­gou­lash

Marineren. Stoven. De hele dag een heerlijke geur in het huis. Klassiek comfortfood met een luxe twist past perfect om dit jaar af te sluiten. Qua wijn houden we het ook klassiek met Bordeaux. Vol en gestructureerd, met cabernet sauvignon in de hoofdrol. Ideale combinatie voor een nóg rijker geheel.

Bekijk het recept
Her­ten­gou­lash

De perfecte match met vleesgerechten

Een passende wijn bij de mooiste stukken vlees

1. Stevig en lekker bij ossenhaas of côte de boeuf

2. Stevig en lekker bij lamsbout

3. Vol en lekker bij kwartel

4. Stevig en lekker bij eend

Bekijk meer wijntips
De perfecte match met vleesgerechten

Het mooiste vlees voor een onvergetelijke kerst

Verras jezelf en je gasten met het mooiste vlees voor kerst. Zo maak jij kerst onvergetelijk met een pronkstuk voor het diner. Om je hierbij te helpen, vertellen we je graag meer over de verschillende vleessoorten!

Het lekkerste rundvlees
Groots uitpakken met rundvlees is een feest voor de vleesliefhebber. Al eens aan het bereiden van ossenhaas gedacht? Ossenhaas staat bekend om de fijne structuur en het weinige vet. Daardoor is dit het meest malse stuk van het rund. Of pak je uit met côte de boeuf? Dit vlees is zacht en smaakvol van zichzelf. Alleen nog even licht kruiden.

Feestelijk gevogelte
Wil je je gasten eens goed verwennen met iets speciaals? Kies dan voor kwartel of eendenbout. Daarmee zet je je kookkunsten zeker in de spotlights!

Culinair lamsvlees
Zeg je perfect rosé, dan zeg je lamsvlees. Of je nu gaat voor lamsrack of lamsschenkel, het is een hoogtepunt van ieder kerstdiner. Maar een echt pronkstuk is natuurlijk lamsbout! Laat je vooral niet afschrikken door het grote bot. Die zorgt er namelijk voor dat het vlees lekker zacht blijft en geeft gigantisch veel smaak. Serveer 'm in zijn geheel voor de wow-factor. Zorg dat het vlees tussen de 55-58°C is voor een medium-rare bereiding.

Doe eens wild
Kies deze kerst voor wild. De smaken van hert of ree passen perfect bij deze tijd van het jaar. Het verschil? Hertenvlees heeft een sterkere wildsmaak en is grover van structuur. Dit komt door de voeding en de sterke bouw. De ree is een kleiner dier en een kieskeurige eter. Zijn voorkeur voor bramen, noten, struiken en bladeren proef je terug in de delicaatheid van het vlees. Een verfijnde smaak en heerlijk mals en sappig.