Begin met kleine kunstwerkjes

Een amuse is een warm welkom aan tafel. Hapklare gerechtjes met rijke en karakteristieke smaken. Echte kunstwerkjes om het kerstdiner feestelijk mee te starten.

Kerstamuse

Een amuse vooraf, dat maakt je diner nóg feestelijker. Je kan variëren van vegetarisch tot vis en van vlees tot vegan. Met deze inspiratie maak je een heerlijk klein hapje. Ontdek hoeveel verschillende soorten er zijn in onze Allerhande kerstamuserecepten

Wat zijn amuses?

Amuses zijn kleine hapjes die voorafgaand aan een diner of tussen de gangen door geserveerd worden. De bedoeling van een amuse is dat het je eetlust opwekt. Omdat een amuse zo klein is, wil je dat-ie barst van smaak. Denk aan een soep van gepofte knoflook die je in kleine glaasjes serveert, spiesjes van gamba’s of een amuselepel met doperwtenmousse en makreel. Kom niet in de verleiding om de porties te groot te maken: het gaat erom dat je even iets laat proeven en daarna begint, of verdergaat, met het diner.