Handsfree boodschappen doen

In november 2009 introduceerde Albert Heijn de app Appie om klanten te helpen bij het doen van de boodschappen. Sinds de introductie is de app 3,5 miljoen keer gedownload en zijn er telkens nieuwe functionaliteiten toegevoegd waarvoor feedback van de gebruikers een belangrijke informatiebron is.

Vanaf 2 april kan Appie in combinatie met de Android Smart Watch gebruikt worden om handsfree boodschappen te doen.

Handsfree

Handsfree boodschappen doen is dé oplossing voor iedereen die handen tekort komt tijdens het winkelen. Met een mobiele telefoon en mandje aan je arm, kun je wel een extra handje gebruiken. Albert Heijn biedt klanten in bezit van een Android Smart Watch een handige oplossing: je boodschappenlijstje op je Smart Watch. Zo kun je handsfree boodschappen doen. Of bijvoorbeeld makkelijk een combinatie maken tussen mobiel zelfscannen en je boodschappenlijstje afvinken op je Smart Watch.

Hoe werkt Appie met de Android Smart Watch?

  • Je Android Wear Smart Watch geeft een seintje als je in de buurt bent van een Albert Heijn.*
  • Je opent je boodschappenlijst op je horloge.
  • Deze wordt meteen geordend in de juiste looproute.
  • Eén voor één vink je de boodschappen af.
  • Klaar!

Download de app voor Android

*Als je Appie voor Android en een Android Wear device hebt kan je in het instellingen-menu van Appie voor Android de optie 'automatisch op looproute sorteren aanzetten', je krijgt na het aanzetten van de optie automatisch een seintje.

Appie

De app Appie van Albert Heijn verscheen in november 2009 als eerste op iPhone, werd later ook beschikbaar voor Androidtoestellen en is sinds november 2010 is Appie ook beschikbaar op ah.nl. Appie helpt klanten bij het onthouden, kiezen en doen van de boodschappen. Een boodschappenlijst is snel gemaakt met functies als autosuggest en de barcodescanner. Bonusaanbiedingen en eerdere aankopen worden eenvoudig toegevoegd aan je lijstje. In de winkel kunnen klanten met de looproute alle producten in een handige volgorde verzamelen en van het lijstje strepen. Appie bevat ook andere handige functies zoals een receptenvinder met ruim 14.000 recepten uit Allerhande en een winkelvinder voor adressen en openingstijden.

Appie mijlpalen

2009:

Introductie Appie app voor iPhone (boodschappenlijst, bonusaanbiedingen, receptenvinder, winkelvinder)

2010:

Introductie boodschappenlijst op looproute

2010:

Appie app beschikbaar voor Android

2010:

Barcodescanner & spraakherkenning toegevoegd aan Appie

2011:

Productenvinder toegevoegd aan Appie

2012:

Mobiel boodschappen bestellen en thuis laten bezorgen

2013:

Mobiel boodschappen bestellen en ophalen bij PUP

2014:

Wijnvinder toegevoegd aan Appie

2015:

Mobiel zelfscannen met de Appie app

2015:

Introductie handsfree boodschappen doen met Appie en Android Smart Watch