Alles voor Sinterklaas.

Heerlijk avondje

Ook zo'n zin in pakjesavond en schalen vol lekkers? Nog even geduld, m'n lieve kind! Want de pepernotenboot komt begin september aan. En de chocoladeletters en marsepein? Die volgen wat later. Net als de goedheiligman. Waarschijnlijk is de landelijke intocht op zaterdag 14 november 2020. De Locatie Piet laat nog even weten waar.

Gourmetten

Lekker, makkelijk, maar vooral erg gezellig! Waar vul jij je pannetje mee?

Bekijk meer gourmetproducten
Gourmetten

Weetje: hoe oud is Sinterklaas?

Het antwoord op deze vraag weet eigenlijk niemand precies, maar zeker is dat hij al heel wat jaartjes meegaat. Rond het jaar 300 was hij bisschop van het Turkse stadje Myra, waarna hij uitgeroepen werd als heilige. De naam Sinterklaas is dus afgeleid van Sint Nicolaas!

Mandarijntjes

Die passen in elke schoen

Uitgelegd: wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Niet alleen de Sint komt elk jaar terug, maar ook de vraag wat nou het verschil is tussen kruidnoten en pepernoten. Wat we je alvast kunnen verklappen: allebei heerlijk op je verlanglijstje!

Pepernoten
Deze ouderwetse Sinterklaaslekkernij herken je aan de geur van anijs en honing. Onder z'n dobbelsteenachtige uiterlijk zit een zachte structuur verborgen. Wist je dat er geen peper in zit? De pepernoot dankt zijn naam uit de tijd van de Verenigde Oost-Indisch Compagnie. Alle kruiden werden toen voor het gemak 'peper' genoemd.

Kruidnoten
Krokant, bros en gemaakt van speculaaskruiden....dit is allemaal van toepassing op de kruidnoot. En z'n vorm doet denken aan een half platgeslagen rondje. De kruidnoot is populairder dan ooit en heeft de pepernoot ingehaald als favoriete Sinterklaas snoepgoed. Ergens jammer, maar ook begrijpelijk: het is ideaal strooigoed en met een chocoladelaagje niet te weerstaan!