Paas-placemats

Wij snappen dat Pasen dit jaar net even iets anders is dan andere jaren. Daarom doen we extra ons best om er voor iedereen toch mooie dagen van te maken. Natuurlijk met het lekkerste en breedste assortiment, maar ook als extraatje ouderwets leuke Paas-placemats voor het hele gezin, waarmee je in een handomdraai een paassfeertje creëert. Met dit alles hopen we dat iedereen thuis toch op een fijne manier kan genieten van Pasen.

Voor bij het paasontbijt of de paaslunch
De placemat is vanaf nu gratis op te halen in de winkel. Kan of wil je niet naar de winkel komen, dan download je hier de aangepaste digitale versies om thuis te printen (A4-formaat). Veel plezier!

Download de placemat

Ei-stafette

Zo speel je het spel
Geef iedereen aan tafel een lepel en pak 1 hardgekookt (paas)ei. Geef het paasei zo snel mogelijk met de lepel door aan de persoon naast je. Je mag je handen niet gebruiken. Laat je het paasei vallen? Dan ben je af. Wie blijft er het langst over?

Ook leuk
Speel in twee teams! Verdeel de paastafel in twee teams en kijk welk team het snelst het paasei rond kan geven. Dat kan je doen met een stopwatch, of door met twee paaseieren tegelijk te starten.

Durf jij het aan?
Speel met een ongekookt ei! (Wel even thuis vragen of dat mag.) Nu moet je dus extra voorzichtig zijn. Als een team het paasei kapot laat vallen, hebben ze natuurlijk verloren.

Maak je eigen hamburger-eitje

Je ei omtoveren tot een hamburger? Eitje!

Maak een schattig konijn-eitje

Deze eitjes tover je zo uit je hoge hoed!

Loop een eitje om

Speel het spel
Kies een start- en eindpunt. Dit kan binnen, of lekker in de tuin! Leg een hardgekookt (paas)ei op een lepel en probeer het parcours te lopen. Laat het paasei niet vallen, anders begin je weer bij het startpunt. Met een stopwatch kan je bijhouden hoelang iedereen erover doet.

Extra moeilijk
Je kunt het spel natuurlijk moeilijker maken. Zet bijvoorbeeld een stoel op het parcours, waar je een rondje omheen moet lopen. Of loop met een blinddoek, en vraag je vader of zusje om je naar het eindpunt te begeleiden door vanaf de zijlijn aanwijzingen te geven.

Wedstrijdje?
Je kunt er een echt wedstrijdje van maken door twee keer hetzelfde parcours uit te zetten. Verdeel de familie in twee eerlijke teams. Om de beurt gaan de teamleden het parcours over. Als iemand het paasei laat vallen, begint dat teamlid weer vooraan. Zorg dat al jouw teamleden het snelst over het parcours gaan, want dan heb je gewonnen.

Vouw je eigen eierdop

Je eigen eierdop maken wordt heel eenvoudig met ons stappenplan! Het enige wat je nodig hebt is een vierkant vel papier met zijden van 13,5 cm. Het leukst is natuurlijk een gekleurd vel of een vel met een zelf getekend patroon.

Bekijk het stappenplan

Op eieren lopen

De spelregels
Kies een start- en eindpunt, dat kan binnen of buiten zijn, of van binnen naar buiten natuurlijk. Doe het uiteinde van een lepel in je mond en leg een hardgekookt (paas)ei in de lepel. Ga nu zo snel mogelijk naar het eindpunt zonder het paasei te verliezen. Met een timer houd je bij hoelang iedereen erover doet. Ben jij het snelst?

Zo kan het ook
Kan jij het parcours nog lopen als je eerst tien rondjes hebt gedraaid? Of als je moet slalommen tussen pionnen? Daag jezelf uit en bouw een moeilijk parcours!

Met de hele familie
Maak twee teams en zet het parcours twee keer uit. Spelers moeten het parcours lopen en het paasei terugbrengen zodat de volgende speler kan starten. Welk team het eerst alle spelers heeft gehad, heeft natuurlijk gewonnen.